21 Ιουλ 2014

Ν. Συρμαλένιος | Αναφορά στη Βουλή καταγγελία για τις ακτοπλοϊκές όσο αφορά στα φορτηγά

Υπαρκτό και μόνιμο το πρόβλημα Ανέξοδες «ηρωικές» ανακοινώσεις Απ. Αλιπράντη
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιος κατάθεσε αναφορά στη Βουλή το έγγραφο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου της 04.07.2014 με αρ. πρωτ.118/2014 σχετικά με καταγγελίες μελών του ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν επιβιβάζουν φορτηγά με εμπορεύματα που περιμένουν αυτές τις ημέρες τα τοπικά καταστήματα για να δουλέψουν, προκειμένου να εξυπηρετούν περισσότερα ΙΧ από τα οποία κερδίζουν περισσότερα χρήματα.
Αναφέρει το έγγραφο συγκεκριμένα ότι: «Η κατάσταση αυτή, που θυμίζει άλλες εποχές, είναι απαράδεκτη, δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, ζημίες στις επιχειρήσεις και κάθε άλλο παρά βοηθά στην εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης σε μια χρόνια ανοδικής τάσης. Η οριακή οικονομική κατάσταση πολλών επιχειρήσεων που δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθούν με ζημίες γι’ αυτό το λόγο, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα και η παρέμβαση σας κύριε υπουργέ πρέπει να είναι άμεση…».
ΞΕΧΑΣΕ Ο «διαμαρτυρόμενος» ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου Απ. Αλιπράντης που δημοσιοποίησε την ανακοίνωση προκειμένου να γίνει αρεστός στους δοκιμαζόμενους εμπόρους του νησιού, ξέχασε ότι:
- μόλις πριν δύο μήνες είχε θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο Πάρου υπό τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χρ. Βλαχογιάννη, του κόμματος δηλαδή που κυβερνά τη χώρα ακόμη, και που ευθύνεται για την όποια αυθαιρεσία των ακτοπλόων,
- ξέχασε ότι έχει συμμετάσχει ο ίδιος με τη δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη τα τελευταία χρόνια στην «εξυπηρέτηση» κάθε απαίτησης της ακτοπλοϊκής εταιρείας που λειτουργεί στις γραμμές της Πάρου, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα για τους εμπόρους της Πάρου,
- ξεχνά ότι είναι πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο φαινόμενο που και αυτή τη χρονιά καταγγέλλει, και ότι ο ίδιος ΟΥΔΕΠΟΤΕ πήρε μία σοβαρή πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους έμπορους και τους συλλόγους των Κυκλάδων για την επίλυση του προβλήματος.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Απ. Αλιπράντης έχει σαν συνήθεια του να εκδίδει ανούσιες και αναποτελεσματικές ανακοινώσεις για να τις επιδεικνύει στα μέλη του συλλόγου, και με αυτές να τους πείθει ότι κάτι – δήθεν – κάνει για τα συμφέροντα τους.
Ο ίδιος όμως στην ουσία έχει πολιτικά «εργαστεί» για να δημιουργηθεί το πρόβλημα και να διατηρείται, στα χρόνια που κατέχει τη θέση του προέδρου.


Πηγή : http://parosnews.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...