7 Αυγ 2014

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων καθώς όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που προωθεί έχει ως στόχο το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.
Η ανακοίνωση της ΈνωσηςΕνοικιαζόμενων διαμερισμέτων και δωματίων ν.Ηρακλείου «Η φιλοξενία» αναφέρει:
«Στα πλαίσια του κυβερνητικού σχεδιασμού για άμεσο κλείσιμο των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων φαίνεται να εντάσσονται όλες οι ενέργειες που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα από διάφορες υπηρεσίες, προκειμένου ο κλάδος των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων να παύσει να υπάρχει και μόνο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να καρπούνται το τουριστικό προϊόν, με ότι αυτό σημαίνει για τις τοπικές οικονομίες, αλλά και την εθνική οικονομία γενικότερα.
Δεν εξηγείται διαφορετικά ο παραλογισμός που βρίσκεται πίσω από το Νόμο 4144/2013, αλλά και την εγκύκλιο 30 του ΟΑΕΕ, για υποχρεωτική και αυτεπάγγελτη αναδρομική  ασφάλιση στον ΟΑΕΕ. Σε επιχειρήσεις με απαλλακτικά έως τον Μάιο του 2014 να ζητούνται αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές, σε ιδιοκτήτες με εποχική απασχόληση να ζητούνται αναδρομικές εισφορές για το υπολοιπο του έτους που δεν λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους, ενώ στο σύνολο των επιχειρήσεων να ζητούνται αναδρομικές εισφορές  έντεκα μηνών από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013, που ο ΟΑΕΕ και όχι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ κρίνει ότι  οι ιδιοκτήτες 6-10 ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων θα έπρεπε να είναι ασφαλισμένοι στο φορέα τους, ανεξάρτητα άν είναι κύρια ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα ή συνταξιούχοι.  Έτσι, για τιμωρία, θα πρέπει να πληρώσουν για 11 μήνες ΟΑΕΕ.
Και όχι μόνο αυτό. Ακόμα και επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από το συγκεκριμένο Νόμο καλούνται να προσκομίσουν άπειρα δικαιολογητικά, για να αποδείξουν το αυτονόητο. Και στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών, οι υπάλλοιλοι του ΟΑΕΕ έχουν το θράσος να λένε ότι φταίει ο συνδικαλιστικός φορέας των καταλυμάτων, που δεν τους ενημέρωσε και να συκοφαντούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Λες και ευθύνεται η ένωση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ που οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ δεν κάνουν καλά τη δουλεία τους και στέλνουν επιστολές, καλώντας τους να προσκομίσουν άπειρα δικαιολογητικά. Λες και φταίει η ένωση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ που δε γνωρίζει ποιά μέλη της έχουν απαλλακτικά ή λες και φταίει η ένωση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ που δε γνωρίζει τί κύρια ασφάλεια έχει το κάθε μέλος της.

Είναι καιρός να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός, καθώς και η παραπληροφόρηση για «ορδές τουριστών που συνωστίζονται να βρουν ένα κρεβάτι». Εάν αυτά ακούν οι κκ του ΟΑΕΕ και έχουν πέσει σαν κοράκια πάνω από τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, τους καλούμε να έρθουν να δουν τους άδειους χώρους μας, για να καταλάβουν ότι απλά δεν είμαστε η κότα με τα χρυσά αυγά που θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της υπηρεσίας τους.
Είναι καιρός να σταματήσουν οι απειλές για κατασχέσεις, οι απειλές για διακοπή της σύνταξης ή γι αυτούς που πρόκειται να βγουν στην σύνταξη, αν δεν έχουν αποπληρώσει τις αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές στο ΟΑΕΕ.
Είμαστε απλά πάρα πολύ μικροί επιχειρηματίες που αγωνιζόμαστε, όχι για να έχουμε καταθέσεις στην Ελβετία, αλλά για να επιβιώσουμε στην κυριολεξία. Μας έχουν αποδεκατίσει οι λογής-λογής φόροι και τώρα σειρά έχει ο περιβόητος ΕΝΦΙΑ, όπου τα δικά μας καταλύματα φορολογούνται με 0,5% έως 2% ενώ τα ξενοδοχειακά καταλύματα με 0,33 τοις χιλίοις.
Είναι πλέον γνωστό το παράδειγμα ξενοδοχείου 1100 μ2 να πληρώνει φόρο 475 ευρώ ενώ δικό μας τουριστικό κατάλυμα, στην ίδια ακριβώς περιοχή, με τα ίδια τετραγωνικά να πληρώνει 7650 ευρώ. Και όλα αυτά με τους εξαιρετικά μικρούς τζίρους που έχουν οι επιχειρήσεις μας.
Εάν σκοπός της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων  και η φιλοξενία των τουριστών να γίνεται σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τότε ενημερώνουμε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι δε χρειάζεται να προβαίνουν σε τόσους νόμους και εγκυκλίους, καθώς εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε τα Ειδικά Σήματα Λειτουργίας μας, ώστε να τους απαλλάξουμε από την παρουσία μας και ανενόχλητοι να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα ξενοδοχεία, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλες τις άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, εξαφανίζοντας τις 45.000 επιχειρήσεις μας και συμπαρασύροντας άλλες τόσες (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια-ταβέρνες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ.) και βυθίζοντας σε τέλμα τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.»
Πηγή : http://www.candianews.gr/

to synoro blog

1 σχόλια:

  1. ετσι πληρωσα 40.000 ευρω!!!! Ημουν απαλλαγμενη απο τον ΟΑΕΕ γιατι κατοικουσα σε χωριο με λιγους κατοικους.
    Ξαφνικα πληρωσα για ολα τα χρονια που ημουν υποτιθεται απαλλαγμενη.
    Αρνηθηκαν να δω και τον φακελο μου.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...