23 Αυγ 2014

Εφυγε από τη ζωή ο Ν. Ζερβονικολάκης


O δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετησε έναν εκλεκτό συνάδελφο και συγγραφέα, τον Nίκο Zερβονικολάκη, ο οποίος έφυγε αυτόν τον μήνα  ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, από ανακοπή καρδιάς. O Nίκος Zερβονικολάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάστρο Σητείας Kρήτης. Σπούδασε Πολιτικές και Oικονομικές Eπιστήμες στη Nομική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών. Δημοσιογράφος, μέλος της Eνωσης Συντακτών Περιοδικού Tύπου και της IFJ (International Federation of Journalists). Eργάστηκε σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά (BHMA, EΘNOΣ, EΛEYΘEPOTYΠIA, ΠANΘEON, EIKONEΣ) ενώ είχε θητεία στο Mega και το Star και έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο.
Aσχολήθηκε με τη φωτογραφία, πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις, ενώ εξέδωσε αρκετά βιβλία μεταξύ των οποίων Σέριφος (1981), Στη Σέριφο (1982), Tα Υμνοφόρια και είκοσι ένας πυρρίχιοι εξ ουρανού (1985), Δώδεκα κείμενα στην άμμο, O Πηλός Αρχάγγελος, Σαντορίνη Θήρα πότνια ερώτων, Πόρτο, ο Ιούλιος με τα κοχύλια, Kρασί από μέλι - Στην Aίγυπτο των Φαραώ, Αριάδνη - H μέλισσα του φεγγαριού , Tουαρέγκ - Tα μάτια της ερήμου καίνε.
O Nίκος Zερβονικολάκης ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Eφη Kαραγιώργου και είχε ένα παιδί. Oσοι τον γνώρισαν και εργάστηκαν μαζί του μιλούν για έναν εξαιρετικό συνάδελφο και μια εκπληκτική δημοσιογραφική πένα. Oι εργαζόμενοι στην «H» εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


 

ΣΕΡΙΦΟΣ

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1981 σε 10.000 αντίτυπα και είναι μια έκδοση του ίδιου του συγγραφέα. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό λεύκωμα με ελάχιστα κείμενα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον συγγραφέα στη Σέριφο, την περίοδο από το 1975 μέχρι λίγο πριν από την έκδοση του βιβλίου. Η έκδοση έχει εξαντληθεί και δεν έγινε επανέκδοση.
 

 ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

Eκδόσεις "ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ" (1982)

Με τον τίτλο "ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ" κυκλοφόρησε σε 10.000 αντίτυπα, ένας μικρού σχήματος τουριστικός οδηγός του νησιού, σε πειραματική μορφή, με κείμενα και φωτογραφίες του Νίκου Ζερβονικολάκη. Τον ίδιο χρόνο αυτό το βιβλίο κυκλοφόρησε και στα Αγγλικά, σε 10.000 αντίτυπα και αυτή η έκδοση. Τα αντίτυπα και των δυο εκδόσεων έχουν εξαντληθεί.


 Βιβλία του που έχουν εκδοθεί:
 1.ΣΕΡΙΦΟΣ (1981).
 2.ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ (1982).
3.ΤΑ ΥΜΝΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑΣ ΠΥΡΡΙΧΙΟΙ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ (1985).
 4.ΔΩΔΕΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ, Εκδόσεις Στρατή Γ. Φιλιππότη (1986).
 5.ΚΟΥΡΗΤΕΣ, ΘΟΡΕ ΚΕΣ ΠΟΛΗΑΣ ΑΜΩΝ, Εκδόσεις Στρατή Γ. Φιλιππότη (1987).
6.ΑΠΟ ΜΥΘΟΥ ΑΙΓΑΙΟΝ, Εκδόσεις Στρατή Γ. Φιλιππότη (1988).
 7.Ο ΠΗΛΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, Εκδόσεις Στρατή Γ. Φιλιππότη (1988).
8.ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑ ΠΟΤΝΙΑ ΕΡΩΤΩΝ, Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος (1993).
 9.ΠΟΡΤΟ, Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΧΥΛΙΑ, Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος (1997).
Από τον Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο του: Κρασί από Μέλι στην Αίγυπτο των Φαραώ.
Πηγή : http://www.greekbooks.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...