23 Αυγ 2014

Ο ευρωπαϊκός τουρισμός μετράει απώλειες

Η κρίση στην Ουκρανία, οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, τα αντίμετρα της Μόσχας αλλά και η διολίσθηση της ισοτιμίας του ρωσικού νομίσματος, έφερε τα πάνω κάτω στον παγκόσμιο τουρισμό, καθώς ο αριθμός των ρώσων τουριστών έχει περιοριστεί αισθητά σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μειωμένη παρουσιάζεται η κίνηση των ρώσων τουριστών προς ευρωπαϊκούς προορισμούς έως και 50% μέσα στο τελευταίο εξάμηνο. Άλλες εκτιμήσεις που προέρχονταν απο ρωσικές πηγές, διατύπωναν την εκτίμηση ότι η ροή των ρώσων τουριστών προς την Ευρώπη σημειώνει πτώση, που πιθανόν να φτάσει έως και το 30% έως το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Οι ματαιώσεις πάντως δεν αφορούν μόνο τις παράκτιες περιοχές, αλλά και τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως Λονδίνο, Παρίσι κλπ. Στο ήδη προβληματικό πολιτικό περιβάλλον, προστέθηκαν και οι χρεωκοπίες των ρώσικων τουριστικών γραφείων.

Η χιονοστιβάδα πτωχεύσεων έξι τουριστικών γραφείων της Ρωσίας και άλλων, που εκφράζονται φόβοι ότι θα ακολουθήσουν, πλήττει την ελληνική και κυπριακή αγορά με σκληρό τρόπο. Ειδικότερα για την Ελλάδα, οι 250 χιλ. Ουκρανοί που επισκέφθηκαν το 2013 την Ελλάδα, έχουν μειωθεί φέτος κατά 50% και πλέον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προέδρου του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρεάδη, οι ένα εκατομμύριο τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ρώσοι του 2013, φέτος θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 250 χιλιάδες. Το κακό είναι πως αυτά τα νούμερα μπορεί να αλλάξουν προς το χειρότερο, αφού μόνο 20 χιλιάδες πελάτες του "Λαβύρινθου" είχαν αποφασίσει να επισκεφθούν τον Αύγουστο την Κρήτη και τώρα βρίσκονται μετέωροι. Στη Σλοβενία, τα στοιχεία δείχνουν ήδη μείωση των αφίξεων ρώσων τουριστών κατά 20% σε σχέση με το 2013.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Αίγυπτος και η Ταϊλάνδη είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Ρώσους, όπως και πέρσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ταξίδια στην Αίγυπτο σημείωσαν πτώση 6%, ενώ αντίστοιχα στην Ταϊλάνδη είχαν αύξηση 8%. Στην τρίτη θέση της προτίμησης των Ρώσων (από την πέμπτη, που ήταν πέρσι) σκαρφάλωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στην τέταρτη βρέθηκε η Γερμανία. Πέμπτη κατατάσσεται η Κίνα, η οποία γνωρίζει πτώση της δημοφιλίας της κατά 27%

http://www.sofokleousin.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...