30 Αυγ 2014

Διαφορετικό ωράριο για τις υπηρεσίες του Δήμου Σερίφου την καλοκαιρινή περίοδο προτείνει ο δήμαρχος

Στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο ο Δήμος Σερίφου εφάρμοσε την αλλαγή στα ωράρια των υπαλλήλων του Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αντώνη Αντωνάκη ο οποίος δήλωσε τα εξής  « Υπάρχει επιτακτική ανάγκη λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου πέρα από το κανονικό ωράριο και κατά τις Κυριακές & εξαιρέσιμες ημέρες και τις νυχτερινές ώρες για την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως απρόβλεπτων, εξαιρετικών, εποχιακών και εν γένει έκτακτων ή επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών του Δήμου μας, λόγω της φύσεώς του (τουριστικός) είναι απαραίτητο να καθιερωθεί η υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού. 

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Δήμου μας είναι ο έντονος τουριστικός χαρακτήρας του ,στατιστικά ο πληθυσμός του Δήμου πολλαπλασιάζεται κατά την τουριστική περίοδο και επομένως λ όγω της αυξημένης κίνησης που παρουσιάζει το νησί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει μεγάλη ανάγκη ο Δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Δήμος μας έχει έλλειψη προσωπικού . Μετά τα παραπάνω παρακαλώ να καθιερωθεί διαφορετικό ωράριο για τις υπηρεσίες του Δήμου Σερίφου . Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2014. 

Οι υπηρεσίες για τις οποίες εισηγοςύμαστε την καθιέρωση λειτουργίας απασχόλησης είναι οι εξής:

 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, καθώς και Κυριακές και εξαιρέσιμες, για όλους τους υπαλλήλους ήτοι 1 οδηγό, 3 εργάτες μόνιμους , 1 καθαρίστρια ΙΔΑΧ, και όσους εποχικούς προσλαμβάνονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Η ανάγκη λειτουργίας της υπηρεσίας προκύπτει για τις ανάγκες καθ/τας κτιρίων , οδών και πλατειών , αποκομιδή απορριμμάτων , πλυσίματος οδών και πλατειών και καθ/τας , συντήρηση δημοτικού φωτισμού ,λόγω της λειτουργίας έως αργά των καταστημάτων του εμπορικού και τουριστικού τομέα για αντιμετώπιση του αυξημένου τουριστικού μετώπου και εκτάκτων φυσικών γεγονότων.

 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, καθώς και Κυριακές και εξαιρέσιμες, για δύο (2) υπαλλήλους - Ηλεκτρολόγο και Εργάτη ύδρευσης -. Η ανάγκη λειτουργίας των υπηρεσιών προκύπτει για τις ανάγκες αποκατάστασης των βλαβών στο εκτεταμένο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 Καθιέρωση 12 ωρης λειτουργίας όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, καθώς και Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες-αργίες, μέχρι την 22 η ώρα, για τους διοικητικούς υπαλλήλους. Οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του πιο πάνω προσωπικού θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2014 , με το ποσό των 8000,00 Ευρώ. Οι ανωτέρω δαπάνες έχουν προβλεφθεί στους εξής κωδικούς: Κ.Α. (10.6012.01 ποσόν 5.000), (25.6012.02 ποσόν 3000 ) . Μετά τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με την καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του:
• 1) Τις διατάξεις των άρθρων 48 και 49 του Ν. 3584/2007 όπως ισχύουν
 • 2) Τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 3205/2003 όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις των Ν. 3731/2008 και 3833/2010 και ισχύουν σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Εγκρίνει την καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας απασχόλησης των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου Σερίφου ως εξής:

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, καθώς και Κυριακές και εξαιρέσιμες .

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, καθώς και Κυριακές και εξαιρέσιμες .

 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Καθιέρωση 12ωρης λειτουργίας όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, καθώς και Κυριακές και εξαιρέσιμες .

 Ο ΔΣ Χρυσολωράς Θ. εξέφρασε επιφυλάξεις μήπως θίγονται δικαιώματα των εργαζομένων.
 Πηγή : διαυγεια

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...