14 Αυγ 2014

Πλήθος ερωτηματικών για το χαμό του 10χρονου στη Μύκονο

Δύο πραγματογνώμονες, ειδικότητας ναυπηγού και πλοιάρχου, όρισε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, πρόκειται να αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 10χρονου, που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού, στην περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, μία από τις πιο μεγάλες και πολυσύχναστες παραλίες της Μυκόνου. 
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο 10χρονος επέβαινε σε θαλάσσιο φουσκωτό έλκηθρο που έσερνε ταχύπλοο σκάφος. Στη διάρκεια του παιχνιδιού, το παιδί έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό. Ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τι συνέβη και γύρισε για να ανασύρει το 10χρονο, αλλά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει σε ποιο σημείο ακριβώς είχε πέσει το παιδί με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει θανάσιμα με την προπέλα του ταχύπλοου.
Η σορός του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε στη Σύρο για νεκροψία - νεκροτομή και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα της.
Χθες, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, αφέθηκαν ελεύθερα τα δύο άτομα της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του ταχύπλοου.
Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και μόλις ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.
Για την υπόθεση πάντως έχουν προκύψει σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη λήψη μέτρων ασφάλειας των θαλάσσιων παιχνιδιών και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται για την ασφάλεια των λουόμενων. Επίσης, για την εκπαίδευση των χειριστών αυτών των παιχνιδιών αλλά και για την ύπαρξη επιβλέποντος, ο ρόλος του οποίου είναι να παρακολουθεί συνεχώς τους χρήστες των παιχνιδιών.
Πηγή : http://apopsy.blogspot.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...