31 Αυγ 2014

Μελέτη των αιγαιόσαυρων. απο τα πανεπιστήμια του Yale και Michigan

Το ΥΠΕΚΑ χρήγησε άδεια για συλογή και απαλευθέρωση αιγαιόσαυρων στα πλαίσια της διατριβής του κ. Colin Donihue. Διαβάστε  την απόφαση :
 
Την χορήγηση άδειας ερευνών- συλλογής και απελευθέρωσης σαυρών(αιγαιόσαυρες  (Podarcis erhardii) σε βραχονησίδες των Κυκλάδων. Η έρευνα θα πραγµατοποιηθεί στα  πλαίσια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής του κ. Colin Donihue, υπό την επίβλεψη των Καθηγητών O.J. Schmitz (από το Πανεπιστήµιο του Yale) και J. FouFopoulos (Πανεπιστήµιο του Michigan) και της συνεργασίας του µε τον κ. Παναγιώτη Παφίλη 
(Επίκουρο Καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών). Στόχος της έρευνας είναι να µελετηθούν οι εξελικτικές προσαρµογές της αιγαιόσαυρας στη διαβίωσή της σε  ξερολιθιές και η πιθανή επίδρασή τους στους πληθυσµούς των ασπονδύλων. Κατά την έρευνα πεδίου θα µεταφερθούν συνολικά εξήντα(60) σαύρες του ανωτέρω είδους από την Νάξο στις ακόλουθες πέντε(5) νησίδες: Αγ.Αρτέµιος, Γαλιατσός, Μαυρονήσι, 
Πεταλίδα και βραχονησίδα Καµπάνα ή Πρασσονήσι (12 άτοµα σαυρών ανά νησίδα). 
 
2. Οι σαύρες θα παρακολουθηθούν µέχρι το Σεπτέµβριο του 2018(τέλος του πειράµατος) και κατόπιν θα επιστραφούν στις θέσεις συλλογής τους µε υπευθυνότητα του κ. Παναγιώτη Παφίλη (Επίκουρο Καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών). 
 
3. Η επιστροφή των σαυρών στις θέσεις συλλογής πρέπει να γίνει παρουσία υπαλλήλου της ∆ασικής Υπηρεσίας. 
 
4. Η έρευνα πεδίου θα πρέπει να διεξαχθεί µε τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει την λιγότερο δυνατή όχληση στα είδη της άγριας πανίδας και των ενδιαιτηµάτων τους. 
 
5. Πριν από την διεξαγωγή της έρευνας πεδίου ο ενδιαφερόµενος οφείλει να επικοινωνήσει µε την κατά τόπο αρµόδια ∆ασική Αρχή(∆/νση ∆ασών Κυκλάδων), για να οριστεί η ακριβής κατά χώρο και χρόνο διεξαγωγή της. 
 
6. Η παρούσα άδεια ισχύει µέχρι 31-5-2016 και είναι ανεξάρτητη από άδειες, πιστοποιητικά κ.α. που τυχόν απαιτούνται από άλλες υπηρεσίες, στρατιωτικές αρχές κ.α. 
 
7. Μετά το πέρας των εργασιών σας, οφείλετε να στείλετε στην Υπηρεσία µας περίληψη των αποτελεσµάτων της έρευνά σας, καθώς και ένα πλήρες αντίγραφο µετά την ολοκλήρωσή της. Επίσης ένα αντίγραφο θα δοθεί στη ∆/νση ∆ασών Κυκλάδων. 
 
Οι ∆ασικές Αρχές όπου κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται να παρακολουθήσουν και εποπτεύσουν την εν λόγω έρευνα πεδίου και να επιβάλλουν, εφόσον ειδικοί λόγοι το απαιτήσουν, τυχόν απαραίτητους συµπληρωµατικούς όρους, για την αποφυγή ενδεχόµενης αρνητικής επίπτωσης στα οικοσυστήµατα των περιοχών αρµοδιότητάς τους.
Πηγή :http://www.ihunt.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...