28 Οκτ 2014

Με τη λαμπρότητα που της αρμόζει εορτάστηκε στην Σέριφο η εθνική επέτειος της 28η Οκτωβρίου.

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου απέσπασαν και φέτος οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, τα μέλη των Σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού, οι σπουδαστές της ΕΠΑΣ βοηθών νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου αλλά και μέλη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου στην καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στεφάνωση σε επτά μνημεία της Ερμούπολης. Στην προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου, στο Ηρώο των Πεσόντων, στο Μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στην προτομή του Πυροπολητή Κανάρη και στον Ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά έγινε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού Ξηροκάμπου από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου.
Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Πλατεία Μιαούλη είναι προγραμματισμένη αύριο στις 11:30. Θα προηγηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης.
- See more at: http://www.koinignomi.gr/news/koinonia/koinonika/2014/10/27/stefanosi-sto-plaisio-toy-eortasmoy-tis-28is-oktovrioy.html#sthash.iE8cfLY8.dpuf
Με τη λαμπρότητα  που της αρμόζει εορτάστηκε στην Σέριφο η εθνική επέτειος της 28η Οκτωβρίου. Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε στεφάνωση από τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους φορείς του νησιού.

Το τυπικό περιλάμβανε   επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Πάνω Χώρα  από την πνευματική ηγεσία του τόπου  και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της Κάτω Χώρας  με κατάθεση στεφάνων από τοπικούς φορείς.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε αργότερα , από την μαθητιώσα νεολαία
.

Μεταξύ των άλλων, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο δήμαρχος Σερίφου – ,η αντιδήμαρχος, δημοτικοί  σύμβουλοι, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πολιτευτές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, εκπρόσωποι  σωμάτων ασφαλείας, τοπικοί παράγοντες και αρκετός κόσμος.

ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟhttps://www.facebook.com/video.php?v=591891104267563&set=vb.100003400359213&type=2&theater
Πηγή : http://giannisserfanto.blogspot.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...