27 Οκτ 2014

«Δικαίωμά μας η Ελεύθερη πρόσβαση προς τις παραλίες» Προκαλεί η Αμερικανική εταιρία τους κατοίκους

Οι φερόμενες ως παράνομες εργασίες της εταιρίας TATIANCO ENTERPRISES COMPANY LIMITED συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου, κατόπιν καταγγελίας κατοίκων της περιοχής του καλαφάτη.
Η καταγγελία έχει ως εξής:« Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι η εταιρία  TATIANCO ENTERPRISES COMPANY LIMITED ξεκίνησε εργασίες περίφραξης του κτήματος στην περιοχή Διβούνια – Καλαφάτης Μυκόνου. Οι εργασίες εκτελούνται άνευ αδείας της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής. Πρόθεσή τους είναι να περιφράξουν ολόκληρο τον χώρο και να αποκλείσουν την ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία της Αγίας Άννας και του Αγίου Ταξιάρχη, στους δύο μόλους τον Ταρσανα και τις δύο ράμπες καθώς και την πρόσβαση στα δύο μόνιμα παρεκκλήσια αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τις παράνομες πράξεις της εν λόγω εταιρίας και παρακαλούμε κάθε αρμόδια αρχή να επιληφθεί του θέματος. Ο κ.Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου παρακαλείται για τις κατά νόμον δικές του ενέργειες. Ο Δήμος Μυκόνου πρέπει απαρεγκλίτως να επιληφθεί του θέματος και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη δίοδο και προσπέλαση προς την θάλασσα. Να αποτυπώσει και να διασφαλίσει την δημοτική οδό που υπάρχει στον συγκεκριμένο χώρο.
mikonosparalies

Αεροφωτογραφίες και μαρτυρίες όλων των Μυκονιατών αποδεικνύουν της αλήθεια της καταγγελίας μας.»   Δυναμικό παρών σε κλίμα διαμαρτυρίας έδωσαν οι κάτοικοι στο χθεσινό Δ.Σ. διεκδικώντας τα αυτονόητα· να μείνουν ανοιχτοί προς το κοινό οι οδοί που οδηγούν στις παραλίες, με ταυτόχρονη διατήρηση της άνευ όρων και εμποδίων πρόσβασης των αλιέων στους μόλους της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί οτι το αίτημα τους έγινε δεκτό ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ελένη Γεροντή (Κάτοικος περιοχής):«Για τις συγκεκριμένες εργασίες η εν λόγω εταιρία δεν είχε άδεια. Μέρος της συγκεκριμένης περιοχής έχει χαρακτηριστεί ως Αρχαιολογικός χώρος άρα πρέπει να είναι ανοιχτός για όλους.
Ζητάμε από τον Δήμο να διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση προς τις παραλίες μας και τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Ο Δρόμος υπάρχει πάνω από 30 χρόνια σύμφωνα με απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Άνω Μεράς. Άρα ο δρόμος θα έπρεπε να είχε χαρακτηρισθεί δημοτικός.»   Μάρκος Γεροντής: «Λένε ότι θα μας βγάλουν από τα σπίτα μας και οτι θα δώσουν κάρτες σε 2-3ις ψαράδες να μπαίνουν στο λιμάνι. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δηλαδή οι Μυκονιάτες δεν θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες τους;» 
Mykonospress.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...