8 Μαρ 2016

Κάτοικος Ανάφης προς Υπ. Ναυτιλίας για τη διακοπή των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων

Επιστολή, προς Υπουργείο Ναυτιλίας και τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, απέστειλε κάτοικος της Ανάφης, προκειμένου να γνωστοποιήσει – εκ νέου – τα τραγικά προβλήματα, που προκύπτουν στις μετακινήσεις των νησιωτών, ιδιαίτερα αυτούς των απομακρυσμένων νησιών. Όπως αναλύει στην επιστολή της, η κάτοικος της Ανάφης:

«Κύριοι, Είμαι κάτοικος Ανάφης και θα ήθελα να σάς ενημερώσω για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στην Ανάφη τον τελευταίο χρόνο λόγω της διακοπής των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων. Για να αντιμετωπίσουμε ένα απλό ιατρικό πρόβλημα πρέπει να κάνουμε δύο διανυκτερεύσεις στη Σαντορίνη. Για να πάει ένα γράμμα από την Ανάφη στη Σύρο χρειάζεται δέκα πέντε μέρες. Εάν χρειαστεί να παραστούμε σε δικαστήριο στη Νάξο πρέπει να φύγουμε από την Ανάφη την Κυριακή το βράδυ και να επιστρέψουμε το Σάββατο. Είναι αδύνατη η προμήθεια προϊόντων από τα άλλα νησιά. Το εισιτήριο για Πειραιά Ανάφη κοστίζει 38 ευρώ για 12 ώρες ταξίδι στην καρέκλα. Από την Σαντορίνη αεροπορικώς στοιχίζει 15 ευρώ.

Με τιμή, Καλογεροπούλου Μαργαρίτα»

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο οι επικεφαλής των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας των Κυκλάδων, όσο και απλοί πολίτες των νησιών, έχουν πολλάκις επικοινωνήσει με το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, απευθύνοντας έκκληση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδοκυκλαδικών γραμμών, χωρίς όμως να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...