16 Οκτ 2016

«Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τη λειτουργία του Ναυπηγείου του Νεωρίου»

Τοποθέτηση του Χαράλαμπου Κόκκινου, Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, στη 10η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου για τη λειτουργία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Μονάδας «ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΣ», το μοναδικό ναυπηγείο που λειτουργεί στην ελληνική επαρχία και αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα του Ν. Αιγαίου
Συναντήσεις με το Δήμαρχο Σύρου και Αντιπρόεδρο Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου κ. Μαραγκό, με στελέχη του Εργατικού Κέντρου και του «Νεωρίου Σύρου» και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος κατά τη 10η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη στη Σύρο, τοποθετήθηκε για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ναυπηγείου του Νεωρίου της Ερμούπολης Σύρου.
Συγκεκριμένα ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε:
«Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τη λειτουργία του Ναυπηγείου του Νεωρίου που συντελεί στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής του νησιού της Σύρου.
Ανοιχτό ναυπηγείο σημαίνει ζωή στη Σύρο και στις Κυκλάδες και δυνατότητα προσέλκυσης επενδυτών. Στο ανταγωνιστικό και δύσκολο περιβάλλον των ναυπηγοεπισκευών, επιβάλλεται να υπάρξει συνεργασία και να επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη και να ξαναμπεί το «Νεώριο» στις αγορές.
Η διοίκηση να εκπονήσει πρόγραμμα λειτουργίας και να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων.
Η Κυβέρνηση να δώσει κίνητρα ώστε οι εργασίες των πλοίων να πραγματοποιούνται σε ελληνικά ναυπηγεία, οι εργασίες σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και αυτά που ανήκουν στη δημόσια περιουσία, να επισκευάζονται στα ελληνικά ναυπηγεία και μεταξύ αυτών στο «Νεώριο Σύρου».
Με τροπολογίες στη Βουλή και νόμο, να στηριχθούν οι εργαζόμενοι του Νεωρίου, όπως έγινε και σε άλλα ναυπηγεία της χώρας.
Θυμίζω ότι το Νεώριο στηρίχτηκε έμπρακτα τη χρονική περίοδο 2004 – 2009 από κυβερνητικές δράσεις όπως:
– η εκταμίευση χρημάτων μέσω του αναπτυξιακού νόμου του 2004,
με προγράμματα κατάρτισης από το Γ’ Κ.Π.Σ. στο Κ.Ε.Κ. Νεωρίου,
με δύο (2) Τ.π.Κ. του Πολεμικού Ναυτικού που επισκευάστηκαν από τον Όμιλο Νεώριο,
– άλλα τέσσερα (4) πυροσβεστικά που επίσης επισκευάστηκαν από το «Νεώριο».
Είναι ανάγκη να αναλάβουν όλοι/ες τις ευθύνες τους. Είναι ανάγκη να στηριχθεί και να λειτουργήσει το Νεώριο Σύρου. Ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους από του Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου και παρεμβάσεις στην Κεντρική Εξουσία να δείξει έμπρακτα τη αρωγή της.»
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Σύρο ο κ. Χ. Κόκκινος είχε συναντήσεις εργασίας με:
– τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μάρκο Βουτσίνο, την ηγεσία των εργαζομένων και με μέλη της διοίκησης του Ναυπηγείου Νεωρίου με κεντρικό θέμα συζήτησης τη βιώσιμη λειτουργία του ναυπηγείου της Σύρου, που αποτελεί το μοναδικό επαρχιακό ναυπηγείο της χώρας και τη μεγαλύτερη βιομηχανία του Ν. Αιγαίου.
– τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ιωάννη Ρούσσο, με θέμα τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου των Κυκλάδων,
– το δήμαρχο Σύρου – αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου και πρόεδρο του παραρτήματος Κυκλάδων κ. Γ. Μαραγκό, με αντικείμενο συνάντησης τα προβλήματα που απασχολούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την πορεία του Νεωρίου.
Πηγή :http://cyclades24.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...