13 Οκτ 2017

Στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Στις εργασίες του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» που πραγματοποιήθηκε 6 - 11 Οκτωβρίου στη Ρόδο συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Κόκκινος...Οργανωτικοί φορείς του συνεδρίου ήταν η Π.Ν.Αι., ο Δήμος Ρόδου, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών» της Γεωλογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης. 

 Κατά τη διαδικασία του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν τεκμηριωμένες επιστημονικές εισηγήσεις, έγινε αποτίμηση των εργασιών του περσινού συνεδρίου, σε συνεργασία με το υποπροξενείο της Βρετανίας στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε η «Συνοπτική Παρουσίαση των Ενεργειών Αντιμετώπισης Θεμάτων Ασφαλείας στη Βρετανία» και πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας στο νοσοκομείο Ρόδου, στο κεντρικό εμπορικό λιμάνι, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων με συμμετοχή των τοπικών αρχών, των Υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων. Ο Χαράλαμπος Κόκκινος και ο πρώην περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδης με μέλη της ομάδας CB-ΕΟΠΚ Δωδεκανήσου© www.rodospress.gr 

 Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του επισήμανε «την ανάγκη για ενημέρωση και επιμόρφωση των πολιτών σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση θυμάτων καταστροφών, υπερθεμάτισε την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού συνεδρίου στην ακριτική περιοχή μας και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και την επιμόρφωση για θέματα στρατηγικής διαχείρισης περιβάλλοντος - καταστροφών - κρίσεων. 

Η γνώση αποτελεί ισχυρό όπλο για να αντιμετωπίσουμε έκτακτα και ακραία φυσικά φαινόμενα, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή.»

Πηγή :  Newsroom Cyclades Voice 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...