19 Αυγ 2016

Πρόταση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για υλοποίηση δράσεων στο Νότιο Αιγαίο

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης από εκπροσώπους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στη μεταξύ τους συνάντηση .
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γιάννος Μαργαζιώτη, ο Νομικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Φουφόπουλος, και ο Οικονομικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Κώστας Φωττόπουλος καθώς και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια για θέματα Διοίκησης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κα Αλίκη Φιδετζή.
Η πρόταση αφορά στην υλοποίηση ενός μεγαλεπήβολου προγράμματος – μέσω του ΕΣΠΑ – υλοποίησης δράσεων εκπαιδευτικού- πολιτιστικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα με πρωτοβουλίες και συναυλίες στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που δομείται στη στήριξη και ενίσχυση της παρουσίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων και στα υπόλοιπα νησιά εκτός από τη 12ετή παρουσία του στη Σύρο αλλά και στη θεσμοθέτηση μιας ευρύτερης συνεργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με την αρχαιότερη και μεγαλύτερη ορχήστρα της χώρας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, κυρίως σε δράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα της τελευταίας, «Δικαίωμα στη Μουσική».
«Η πρόταση των δύο φορέων εγγυάται τις ποιοτικές προδιαγραφές που αναζητούμε ως Περιφερειακή Αρχή στην υλοποίηση προγραμμάτων που αναβαθμίζουν την πολιτιστική ταυτότητα του Αρχιπελάγους.
Η σκέψη για τη χωροταξική και εκπαιδευτική διεύρυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων με την εμπλοκή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μόνο θετικά διακείμενους μπορεί να μας βρει. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τη δούμε να υλοποιείται», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης μετά το πέρας της συνάντησης.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...