28 Νοε 2017

Εντός Ιανουαρίου ο πρώτος διαγωνισμός για την αξιοποίηση των πηγών της Κύθνου

Των Αντώνη Τσιμπλάκη, Λάμπρου Καραγεώργου 

«Crash test» για την πορεία των επενδύσεων στον ιαματικό και θερμαλιστικό τουρισμό θα αποτελέσει ο πρώτος διαγωνισμός για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Κύθνου που θα βγει στον αέρα εντός του Ιανουαρίου του 2018.

 Όπως σημείωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο συγκεκριμένος τομέας χρειάζεται ένα πολύ καλό παράδειγμα, το οποίο θα το μιμηθούν στη συνέχεια και οι υπόλοιποι φορείς που διαχειρίζονται ιαματικές πηγές, προκειμένου να αναπτυχθεί συνολικά ο τομέας στη χώρα μας.

 Πρόκειται για το πρώτο από τα συνολικά επτά project για τον ιαματικό τουρισμό που θέλει να βγάλει σε διαγωνιστική διαδικασία το ΤΑΙΠΕΔ. Τα υπόλοιπα έξι είναι στο Πλατύστομο, στα λουτρά της Υπάτης, δύο κέντρα στα Καμένα Βούρλα (το park και το κάμπινγκ), στις Θερμοπύλες και στην Αιδηψό.

 Σε αντίθεση με την Κύθνο, που είναι και το μόνο σε νησί, τα υπόλοιπα κέντρα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και για τον λόγο αυτό εξετάζονται σχέδια ακόμα και για δημιουργία cluster θερμαλιστικού τουρισμού. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...