23 Νοε 2017

Κυκλάδες: "Διαμάχη" για τη ενδεχόμενη μετακίνηση γιατρού από την Πάρο στην Ίο

Την αντίθεσή του στη σκέψη της 2ης Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου να μετακινηθεί αγροτικός ιατρός από το Κέντρο Υγείας Πάρου στο Κέντρο Υγείας Ίου, εκφράζει γραπτώς προς τον Υποδιοικητή της υπηρεσίας κ. Γεώργιο Αντύπα ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος. 

"Πληροφορήθηκα από τον εκπρόσωπο του Δήμου Πάρου στη Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. κ. Μαλινδρέτο Χαράλαμπο, ότι ζητήσατε τη μετακίνηση αγροτικού ιατρού από το Κ.Υ. Πάρου στο Κέντρο Υ.Γ. Ίου, κάτι που επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΔΕ.

 Γνωρίζω επίσης ότι, με ομόφωνη απόφαση της ΔΕ υπήρξε αρνητική απάντηση στο αίτημά σας με βάσιμη αιτιολογία ότι το Κ.Υ. διαθέτει 6 αγροτικούς ιατρούς και 3 περιφερειακά ιατρεία που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονται και δεν εξυπηρετούνται από τους υπάρχοντες αγροτικούς ιατρούς. Αυτονόητα λοιπόν αυτό σημαίνει ότι μετακίνηση ενός ακόμη ιατρού θα αφήσει εκτεθειμένα τα περιφερειακά μας ιατρεία. 

 Πληροφορήθηκα ακόμη ότι, τόσο η Τήνος που διαθέτει 8 αγροτικούς ιατρούς, αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, όσο και η Μύκονος που διαθέτει 5 σε υποπολλαπλάσιο αριθμό κατοίκων και αναγκών, κυρίως αυτήν την περίοδο δεν έχουν συμβάλει στην κάλυψη αναγκών άλλων κέντρων ή ιατρείων. 

 Συνεπώς είναι προφανές ότι, μια τέτοια ενέργεια μετακίνησης ιατρού θα μας διατάραξε την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας μας. Θα ήταν άδικη και ετεροβαρής η υλοποίηση αυτής της σκέψης σας σε βάρους του πολύπαθου Κ.Υ. Πάρου για το οποίο γίνετα ιδαίτερη προσπάθεια ώστε να ορθοποδήσει και να λετουργήσει ικανοποιητικά. 

 Mετά την απόφαση 56116/21-11-2017 της 2ης ΔΥΠΕ μετακίνησης αγροτικού ιατρού από το ΚΥ Πάρου στο ΚΥ Ίου και για το διάστημα 29 ημερών το πρόγραμμα λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων τροποποιείται ως εξής : 

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ 
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 8:30 - 14:00 

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ  
24-11-2017 ΜΥΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ 
 23-11-2017 ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 30-11-2017 ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ 
 29-11-2017 ΜΥΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΠΧ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ) ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. 

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...