29 Νοε 2017

Βράβευση Χατζημάρκου από την ΣΕΤΚΕ για το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου»

Μια νέα σχέση συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) στους τομείς του Τουρισμού και της Γαστρονομίας σηματοδότησαν οι εργασίες του 2ου Ανοιχτού Συνεδρίου που διεξήχθη την Κυριακή στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της έκθεσης XENIA. 

 Στο συνέδριο, στο οποίο έδωσαν το παρών η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας και εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της χώρας, παρουσιάστηκε το «Καλάθι Πρωινού», μια δράση προώθησης των τοπικών προϊόντων μέσω των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας, που υλοποιείται σε συνεργασία της ΣΕΤΚΕ με τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

 Στη διάρκεια του συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ Παναγιώτης Τοκούζης τίμησε τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην επιτυχία της δράσης «Καλάθι Πρωινού». Ιδιαίτερη αναφορά στο «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου», καθώς και στην ανακήρυξη του Νοτίου Αιγαίου σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 έκανε και η κ. Κουντουρά, κάνοντας λόγο για «σημαντική συμβολή του κ. Χατζημάρκου στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο»Χατζημάρκος: 

«Είμαστε σύμμαχοι των τουριστικών καταλυμάτων» 

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των τουριστικών καταλυμάτων στις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού, κατατάσσοντας την στην πρώτη θέση, από πλευράς εσόδων και διανυκτερεύσεων. Επιπλέον, τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα τουριστικά καταλύματα, λόγω του μεγέθους τους, στην προσπάθεια στήριξης και τόνωσης των μικρών παραγωγών των νησιών.

 Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Στο ετήσιο συνέδριο των επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων, εγκαινιάσαμε σήμερα, μια νέα σχέση συνεργασίας σε θέματα Τουρισμού και Γαστρονομίας. Είναι πολύ μεγάλη η συμβολή των τουριστικών καταλυμάτων στις πρωτιές της Περιφέρειας μας στον Τουρισμό, που καθιστούν τον κλάδο πρωταγωνιστή. Επιπλέον, αποτελούν το συντριπτικό κομμάτι και την αιχμή του δόρατος της τουριστικής οικονομίας, του τουρισμού εμπειρίας. Είμαστε σύμμαχοί τους στην κοινή μας προσπάθεια».Στρατηγικοί συνεργάτες ΣΕΤΚΕ και Περιφέρεια 

Ως πρωτοβουλία, το «Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου εντάσσεται στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας και στόχο έχει να προωθήσει τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη την διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. 

Στην υλοποίηση των δράσεων που εντάσσονται στη Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, η ΣΕΤΚΕ αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του Καλαθιού του Αιγαιακού Πρωινού στην έκθεση XENIA είναι η πρώτη από μια σειρά κοινών δράσεων μεταξύ Περιφέρειας και ΣΕΤΚΕ, που θα κορυφωθούν το 2019, με σκοπό την εγρήγορση, ετοιμότητα, ενημέρωση και κινητοποίηση του συνόλου των μελών της Ομοσπονδίας, η οποία αποτελεί κοινωνικό εταίρο του Νοτίου Αιγαίου - Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...