18 Νοε 2017

Εισήγηση Κουκά στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ για τη σχέση τουρισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης

Για τη συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περαιτέρω ανάπτυξη του μοναδικού τουριστικού προϊόντος που διαθέτουν οι νησιωτικοί δήμοι της χώρας (οι οποίοι σε ετήσια βάση συνεισφέρουν σημαντικά και ανοδικά στο ΑΕΠ της χώρας) μίλησε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου που έγινε στη Ρόδο την περασμένη Δευτέρα. 

 Επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος Κουκάς ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί έντονα τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες εδώ και δεκαετίες, ενόψει του ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα. 

Στην εισήγηση του με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Τουρισμός», ο κ. Κουκάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στους τρόπους με τους οποίους η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συνδράμει έμπρακτα στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού των νησιωτικών δήμων, όσο και στην ολοκληρωμένη στρατηγική που θα πρέπει να χαραχτεί σχετικά με τη δημιουργία ενιαίας εθνικής τουριστικής ταυτότητας (brand name) και άμεσο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

«Η συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αειφόρου ανάπτυξης έγκειται, κυρίως, στην υλοποίηση έργων υποδομής, στην παροχή υπηρεσιών καλής ποιότητας σε τομείς όπως η υγεία, η ηλεκτροδότηση ή η υδροδότηση, στη διασφάλιση των ικανών και αναγκαίων συνθηκών για την έλευση επενδυτών και σαφώς στην ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου της νομιμότητας» τόνισε ο κ. Κουκάς, αναφέροντας επιγραμματικά και τα βασικά στοιχεία στα οποία θα πρέπει να στηριχθεί η στρατηγική για τη δημιουργία της τουριστικής ταυτότητας των νησιωτικών δήμων. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα εξής:

 *Αειφόρος ανάπτυξη μέσω ποιοτικών τουριστικών εμπειριών 

*Ανάπτυξη των Θεματικών Εμπειριών & Εναλλακτικών μορφών τουρισμού 

*Ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση των πολιτιστικών χαρακτηριστικών 

*Προώθηση, Προβολή, & Διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος ως προορισμός 

*Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας & επιχειρηματικότητας μέσω στοχευμένων δράσεων *Αύξηση της δαπάνης των επισκεπτών μέσω πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων μορφών δράσεων 

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, ο δήμαρχος Μυκόνου επισήμανε τη μεγάλη σημασία που παίζουν για την αποτελεσματική προώθηση του τουριστικού προϊόντος, τόσο η εκπαίδευση-κατάρτιση και διαρκής επιμόρφωση στον κλάδο του τουρισμού, όσο και η σωστή ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...