15 Νοε 2017

Κυκλάδες: Οι πρώτοι οπλίτες - γιατροί σε Σίκινο και Ανάφη

Δεν είναι η πρώτη φορά.. Αποτέλεσε λύση στο παρελθόν, το είχαμε ακούσει αρκετές φορές με τη μορφή υπόσχεσης και όπως αποδεικνύεται ήρθε η ώρα της πραγματοποίησης. 

Και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του του stratiotikos.gr,  στο αίτημα του Υπουργείου Υγείας και κατόπιν εισηγήσεως των ΓΕ, εγκρίθηκε η τοποθέτηση οπλιτών θητείας ιατρών σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές. Και το Νότιο Αιγαίο θα πάρει τους πέντε από τους 9 οπλίτες γιατρούς. 

Οι δύο σε Σίκινο – Ανάφη και οι άλλοι τρεις σε Κάπραθο, Νίσυρο και Τήλο σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν στην στελέχωση των Περιφερειακών ιατρείων εκεί… 

 Με κοινή υπουργική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, τοποθετούνται οπλίτες θητείας - ιατροί όπως παρακάτω :

 Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ανάφης (Κυκλάδες) 

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σικίνου (Κυκλάδες) Περιφερειακό Ιατρείο Βρίσας - Κέντρο Υγείας 

Πολιχνίτου Λέσβου (Β. Αιγαίο - 2 οπλίτες στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας) 

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νισύρου (Δωδεκάνησα)

 Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου (Δωδεκάνησα) 

Περιφερειακό Ιατρείο Μεσοχωρίου - Κέντρο Υγείας Καρπάθου (Δωδεκάνησα) 

Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - Κέντρο Υγείας Μουζακίου Καρδίτσας (Θεσσαλία) 

Περιφερειακό Ιατρείο Αγράφων - Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας (Στερεά Ελλάδα – Ευρυτανία)

 Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των οπλιτών θητείας - ιατρών, στα ιατρεία των άγονων αυτών περιοχών, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. 

Επιπροσθέτως, οι οπλίτες θητείας - ιατροί πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δικαιούνται και τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες.

 Κατ' αυτόν τον τρόπο το ΥΠΕΘΑ συμβάλλει στην υγειονομική κάλυψη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας και ταυτόχρονα συνδυάζεται η θητεία των οπλιτών ιατρών με την πρόοδο της επαγγελματικής τους εξέλιξης και την απονομή εργασιακής εμπειρίας. Και δίδεται και μία πρώτη λύση στο τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει από την υγειονομική εγκατάλειψη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. 

Επισημαίνεται ότι παρόμοιες τοποθετήσεις έχουν γίνει σε πολλές περιοχές της χώρας στο πρόσφατο παρελθόν με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

 Η τοποθέτηση των οπλιτών ιατρών γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας σύμφωνα με το Ν. 4361/2016. Σύμφωνα με την απόφαση, τα ονόματα των οπλιτών θα βγουν στην δημοσιότητα μέσα στο επόμενο διάστημα. 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...