23 Νοε 2017

Στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών τρία μεγάλα λιμενικά έργα σε Σύρο, Πάρο και Μύκονο

Τη σύμφωνη γνώμη για την προέγκριση ένταξης στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) τριών μεγάλων λιμενικών έργων στις Κυκλάδες, συνολικού προϋπολογισμού 8,08 εκατ. ευρώ, τα οποία ανήκουν στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και διαθέτουν υψηλή ωριμότητα, έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τα έργα αυτά, που θα συμπεριληφθούν στην επικείμενη αναθεώρηση του ΣΠΕΜ είναι: 

*Κατασκευή εμπορικού κρηπιδώματος λιμένα Σύρου, προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ, με δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. 

*Κατασκευή νέων αιθουσών αναμονής επιβατών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου λιμένα Παροικιάς, προϋπολογισμού 1.469.830 ευρώ, με δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου. 

*Αναβάθμιση συστήματος προσκρουστήρων λιμένα Μυκόνου, προϋπολογισμού 3.508.828 ευρώ, με δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου. 

Κατόπιν της προένταξης των παραπάνω έργων στο ΣΠΕΜ, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος απέστειλε επιστολή (δείτε παρακάτω) στους προέδρους των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Σύρου, Πάρου και Μυκόνου, ζητώντας τους να προχωρήσουν στις ενέργειες ολοκλήρωσης των απαραίτητων υπολοίπων διαδικασιών ωρίμανσης, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή και η ένταξή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020», μετά από τη σχετική πρόσκληση η οποία προγραμματίζεται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. 

 Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου: «Έργο μέγιστης σημασίας» Για «έργο μέγιστης σημασίας, αναπτυξιακού χαρακτήρα, η κατασκευή του οποίου δημιουργεί συνθήκες αποσυμφόρησης του κεντρικού λιμένα Ερμούπολης» έκανε λόγο σε ανακοίνωση του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. 

Σημειώνεται ότι η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Κυκλάδων τον Ιανουάριο του 2001 και επικαιροποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 από τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια, η διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Σύρου εργάστηκε για την ένταξη του έργου στο ΣΠΕΜ και την εξεύρεση χρηματοδότησης, με αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους Γ.Γ. των υπουργείων Ναυτιλίας και Υποδομών & Μεταφορών. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, την προσπάθεια αυτή στήριξαν ο Συριανός κυβερνητικός βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρίγος, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος (στον οποίο εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες, καθώς μετά από πρότασή του εντάχθηκε το έργο στο ΣΠΕΜ), ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης και ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκός 

«Μέσα από κοινές προσπάθειες, όλοι μαζί συνεχίζουμε για ένα καλύτερο αύριο, για τη Σύρο που ονειρευόμαστε» καταλήγει η ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου.


Η επιστολή του Περιφερειάρχη

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...