24 Νοε 2017

Γιώργος Χατζημάρκος από τη Νάξο: "Έχω την αγωνία των χαμένων ευκαιριών" (video)

Στην πορεία του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη σύντομη τοποθέτηση του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο με αφορμή τη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014 - 2020.

 Ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για ένα "μικρό" πρόγραμμα αφού η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταταχτεί ανάμεσα στις ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ευρώπης κάτι το οποίο οδηγεί σε πιο χαμηλή χρηματοδότηση. Όπως σημείωσε έγινε μια ανακατανομή με τη δεύτερη αναθεώρηση όπου το Νότιο Αιγαίο συμμετείχε με αντίπαλο την περιφέρεια Αττικής και με όπλα τον πληθυσμό της κάθε περιφέρειας. 

"Σε αυτή την απίθανη μάχη φύγαμε με την εκκωφαντική ήττα των 4.8 εκατ. ευρώ. Αυτή ήταν η ενίσχυση μας από τη δεύτερη αναθεώρηση, κάτι που ήταν προκαθορισμένο αφού αντίπαλος μας ήταν η περιφέρεια Αττικής και το κριτήριο ο πληθυσμός". σημείωσε. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε από το 2016. Όπως είπε έχει εξειδικευτεί το 90% των πόρων του προγράμματος, δημοσιοποιήθηκαν 96 προσκλήσεις ενώ έχουν αξιολογηθεί και ενταχθεί 97 πράξεις (έργα ή δράσεις) με προϋπολογισμό 92,1 εκατ. ευρώ. 

Το ύψος αυτών που συμβασιοποιήθηκαν ανέρχεται σε 44 εκατ. ευρώ ενώ ήδη έχουν πληρωθεί 21 εκατ. ευρώ. "Υπάρχει μια σταθερή πηγή χρηματοδότησης για την κάλυψη διαφόρων αναγκών. Όλα τα έργα και οι δράσεις είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ανθρώπων και συνεργασίας πολλών φορέων σε πολλά επίπεδα. Στην ερώτηση "που είναι η Ευρώπη" εμείς λέμε ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο άσφαλτος και μπετόν αλλά και άλλα πράγματα όπως οι κοινωνικές δομές" τόνισε ο κ. Χατζημάρκος σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του. 

 Τέλος αφού αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν στο Νότιο Αιγαίο παρατήρησε ότι η περιφέρεια βρίσκεται σε "καλό σημείο στην πορεία υλοποίησης και πάνω από το μέσο όρο της Ελλάδας". 

 "Έχω την αγωνία των χαμένων ευκαιριών. Υπάρχουν κίνδυνοι από την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα, αλλά και ευκαιρίες τις οποίες μπορούμε να αρπάξουμε και πάνω σε αυτές να δουλέψουμε και να χτίσουμε με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας" υπογράμμισε.


 Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...