23 Νοε 2017

Νότιο Αιγαίο: Καμία πρόταση από ΟΤΑ και ΔΕΥΑ για χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων!

Είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία κανένας δήμος ή ΔΕΥΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου δεν υπέβαλε πρόταση για ένταξη και χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020». Η αρχική προθεσμία υποβολής προτάσεων ήταν από τις 14 Αυγούστου 2017 έως τις 30 Νοεμβρίου 2017, ωστόσο λόγω πλήρους έλλειψης ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε σήμερα την απόφαση τροποποίησης της πρόσκλησης με τίτλο «Αντιμετώπιση κινδύνων και καταστροφών - αντιπλημμυρικά έργα», με την οποία δίνεται παράταση μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2018 στον χρόνο υποβολής προτάσεων από τους δυνητικούς δικαιούχους (δήμους και ΔΕΥΑ). 

Η δεύτερη, κατά σειρά, πρόσκληση του Περιφερειάρχη είναι συγχρηματοδοτούμενης επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 2.124.000 ευρώ προς τους δυνητικούς δικαιούχους. 

Επιλέξιμες δράσεις, στην πρόσκληση που βρίσκεται σε ισχύ και η οποία τροποποιείται ως προς την ημερομηνία λήξης, είναι:

 *Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως έργα αύξησης της αντοχής των κοιτών στη διάβρωση, έργα διαμόρφωσης κατάλληλων κοιτών, έργα ανάσχεσης πλημμυρών, μικρά έργα οδοποιίας κατά μήκος των ρεμάτων κ.α. *Προμήθεια εξοπλισμού αντιπλημμυρικής προστασίας 

Δεν είναι επιλέξιμες οι δράσεις: *Έργα συλλογής και αποχέτευσης ομβρίων *Έργα αποστράγγισης οδικών αξόνων και άλλων τεχνικών έργων *Παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν κάλυψη ρέματος *Αντιπλημμυρικά έργα, στο πλαίσιο παρεμβάσεων ορεινής υδρονομίας σε δάση *Σημειακές παρεμβάσεις οι οποίες δεν τεκμηριώνεται ότι συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. 

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν, θα ενταχθούν στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...