1 Απρ 2018

Ο ρόλος της Σύρου και η «αμερικανοποίηση» της

Την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα νησιά της Μυκόνου και της Σύρου θα επισκεφτεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα Μαΐου. 

 Ο ρόλος της Σύρου και η «αμερικανοποίηση» της Μετά τις εξελίξεις στο Νεώριο της Σύρου που όλα δείχνουν ότι περνάει σε Αμερικάνικα χέρια και το Χόλυγουντ να βρίσκεται προ των πυλών, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα βήμα «αμερικανοποίησης» της Σύρου και έχει να κάνει με την δημιουργία Αμερικάνικης βάσης Drones. 

Ο Αμερικάνος πρόεδρος θα συνδυάσει ολιγοήμερες διακοπές και τα εγκαίνια της Αμερικανικής βάσης drones στην Ερμούπολη της Σύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, κλιμάκια της πρεσβείας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αναμένονται στην Σύρο τις επόμενες μέρες, με βασικό θέμα των συναντήσεων το σχεδιασμό της βάσης Drones.Τα γνωστά σε όλους μας drones, τα οποία είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά πολεμικά υπερόπλα, θα έρθουν στην Ελλάδα μετατρέποντας τις Κυκλάδες σε κομβικό σημείο για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάθμευση αυτού τού είδους αεροπλάνων θα δίνει έμφαση στη συλλογή πληροφοριών, στην παρακολούθηση και στην αναγνώριση, σε μια πολύ ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή. Έπειτα από μια διπλωματική και στρατιωτική διελκυστίνδα σχεδόν πέντε ετών, που ξεκίνησε στα τέλη του 2013, τα αμερικανικά drones θα έλθουν στην Ελλάδα, έστω και όχι στο Καστέλλι της Κρήτης που ήταν η αρχική (και σφοδρή) επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Η νομική βάση έχει βρεθεί (π.χ. το απόρρητο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 1992 ή κάποια άλλη από τις περισσότερες από 100 συμφωνίες αμυντικού περιεχομένου και η τελική συμφωνία δεν αναμένεται να χρειαστεί κύρωση από τη Βουλή), ενώ το υπουργείο Εξωτερικών έχει παράσχει την πολιτική έγκρισή του.Το ταξίδι Κουκά στο Λευκό Οίκο βοήθησε θετικά να πει το »Ναι» ο Τραμπ.

 Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκας, ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, με αφορμή την γιορτή για την επέτειο του 1821. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Δήμαρχος Μυκόνου προσκάλεσε τον Πλανητάρχη να επισκεφτεί τον πιο διάσημο προορισμού του κόσμου, το νησί της Μυκόνου. 

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το Ντόναλτ Τράμπ να έχει δεχτεί χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του κ. Κουκά με αφορμή την δημιουργία Αμερικάνικης Βάσης Drones στην Σύρο, συνδυάζοντας διακοπές και εργασία… Άλλωστε το νησί της Μυκόνου ενδείκνυται για τα άτομα, που θέλουν να βρίσκονται σε διάθεση διασκέδασης. Οφείλουμε, ωστόσο να τονίσουμε για άλλη μια φορά, πως η Μύκονος είναι ένα εξαιρετικά όμορφο νησί με φυσική ομορφιά, ιστορικό πλούτο και καθαρές παραλίες. 

Με φόντο, λοιπόν, τα άνωθι η Μύκονος κατακλύζεται από εκατομμύρια κόσμο που επιθυμεί την έντονη διασκέδαση. Με την Μύκονο να είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεσκάσει…από τα συζυγικά προβλήματα και να ξεσαλώνει στο νησί των ανέμων. Μείνετε συντονισμένοι ακολουθεί πιο αναλυτικό ρεπορτάζ, έως τότε καλό Μήνα… 

Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...