1 Απρ 2018

Αμοργός: Ενταξη στο πρόγραμμα "προσβάσιμες παραλίες"

Ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής αποφάσισε τη συμμετοχή του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», στο πλαίσιο της «Ανάπτυξης μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Το εν λόγω επιχειρησιακό πρόγραμμα έχει τίτλο «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» και αφορά στις παραλίες Ιερισσού στη θέση κάμπινγκ, στις Αλυκές Αμμουλιανής, στη δημοτική παραλία της Νέας Ρόδας και στο Καμπούδι της Ουρανούπολης. 

 Παράλληλα, ο Δήμος Αμοργού ενέκρινε τη συμμετοχή του στο ανωτέρω πρόγραμμα με την ένταξη της παραλίας Όρμου Αιγιάλης. Τέλος, ο Δήμος Αλοννήσου αποφάσισε τη συμμετοχή του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» με την ένταξη των παραλιών Μηλιά και Γλυφά. 

Στόχος των παραπάνω έργων είναι η βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, η βελτίωση των συνθηκών κοινωνικής τους ένταξης και η δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης ειδικής κατηγορίας τουρισμού. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα αναπηρίας. 

Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 138,6 εκατομμύρια άνθρωποι με ανάγκες προσβασιμότητας ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τα 156,4 εκατομμύρια μέχρι το 2020. Το 70% των ανθρώπων με ειδικά προβλήματα, εκτιμάται ότι έχει την οικονομική και φυσική δυνατότητα να ταξιδέψει αναζητώντας προσβάσιμους προορισμούς με κατάλληλες υποδομές. 

 Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tornosnews.gr 
 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...