4 Ιουν 2012

Δε χρωστούν Κίμωλος και Σέριφος


Mηδενικά χρέη για τους δημους Σερίφου και Κιμώλου.Καλά διαβάσατε υπάρχουν και υγιεις οικονομικά ΟΤΑ. Σε μια χώρα οπου ιδιαίτερα μεγάλα είναι τα χρέη των δήμων όπως καταγράφονται στα στοιχεία που έδωσε τον περασμένο σεπτέμβριο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου. 

Πρόκειται για τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων όλης της χώρας, τα στοιχεία των οποίων τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τους ίδιους τους δήμους και δόθηκαν με ευθύνη τους. 

 Χαρακτηριστικό της πραγματικότητας των χρεών που κυριαρχεί στους Oργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ότι από τους 325 δήμους της επικράτειας, μόνο 11 δεν έχουν καθόλου χρέη. Πρόκειται για μικρούς δήμους, κυρίως της νησιωτικής χώρας. Υπάρχουν επίσης μερικοί δήμοι ακόμα (γύρω στους δέκα) που έχουν πολύ μικρά χρέη. Πιο κοντά στο μηδέν είναι ο Δήμος Ελαφονήσου, που χρωστάει μόλις... 6 ευρώ.Ελπίζω  καί φέτος ο δήμαρχος ΣΕΡΙΦΟΥ νά κινηθει μέ σύνεση
Γιάννης γούναρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...