13 Σεπ 2012

Σφοδρή επίθεση στην τρόικα από τον Κον Μπετίτ


Σφοδρή επίθεση στην τρόικα και στις λάθος συνταγές της, που έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της άκρας Δεξιάς, η οποία εκμεταλλεύεται την απελπισία του ελληνικού λαού, εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρωβουλή Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ.

Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο, ο Γαλλογερμανός πρόεδρος των Πρασίνων κυριολεκτικά έκλεψε την... παράσταση, καθώς έκανε λόγο για «εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας» και υπογράμμισε -σε έντονο τόνο- ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Ελλάδας, ώστε «ο ελληνικός λαός να επιστρέψει στην Ευρώπη και να μην καταλήξει στην άκρα Δεξιά»

.
«Δεν είναι δυνατόν μία γυναίκα που απασχολείται μερικώς σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα να κερδίζει 150 ευρώ», αναρωτήθηκε ο Ντ. Κον - Μπεντίτ, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι «η ακροδεξιά στην Ελλάδα πάει από πόρτα σε πόρτα σήμερα δίνοντας 20 και 30 ευρώ στις οικογένειες, τα οποία είναι πολλά χρήματα όταν κερδίζεις 150 ευρώ».


«Πράττουν αυτό που κάνουν οι ισλαμιστές σε άλλες χώρες», συνέχισε ο επικεφαλής των Πρασίνων αναφερόμενος στις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Ζήτησε δε την άρση της ασυλίας των βουλευτών του Κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου για τα πρόσφατα επεισόδια βίας. Είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν ακόμη και βουλευτές της ακροδεξιάς που συμμετείχαν σε αυτές τις πράξεις βίας. Αυτό σημαίνει ότι καταδιώκουν μετανάστες».


Και πρόσθεσε: «Ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παρέμβει στην κυβέρνηση και αν γίνει κάτι τέτοιο, να ασκήσει πίεση ώστε να αρθεί η ασυλία κάποιων βουλευτών της ακροδεξιάς που έχουν συμμετάσχει σε αυτές τις ενέργειες και να διωχθούν δικαστικά».
Ο Ντ. Κον - Μπεντίτ ζήτησε ακόμη την άμεση δημιουργία ενός κοινωνικού ταμείου απόσβεσης του χρέους για την Ελλάδα και επανέλαβε την ανάγκη για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.
«Αυτό που χρειάζεται σήμερα άμεσα η Ελλάδα είναι ένα κοινωνικό ταμείο απόσβεσης του χρέους», υποστήριξε ο Ντ. Κον - Μπεντίτ, ο οποίος ζήτησε από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες «να πουν επιτέλους την αλήθεια για την Ελλάδα».


«Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να κάνετε μια πολιτική προσαρμογής, αλλά αυτό τελείωσε», είπε επισημαίνοντας ότι επιβάλλεται να δοθούν τώρα χρήματα στην Ελλάδα και να εγκριθεί επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του χρέους της. «Προφανώς θα χρειαστεί να ξαναβάλουμε χρήματα για την Ελλάδα», σημείωσε.


Ο πρόεδρος των Πρασίνων έχει επανειλημμένα εξαπολύσει πυρά κατά των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τους οποίους έχει κατηγορήσει ευθέως ότι «δεν ξέρουν τι κάνουν» αναφορικά με την Ελλάδα και «πετούν στην ομίχλη με ένα αεροπλάνο που έχει χαλασμένο αυτόματο πιλότο». Τους έχει χαρακτηρίσει μάλιστα «νεοφιλελεύθερους... ταλιμπάν», που ασκούν απαράδεκτη πίεση στην Ελλάδα. Αποψή του είναι πως «όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίσουν, πρέπει να είσαι μαζί τους ειλικρινής».
Βαγγέλης Δεμίρης
 http://www.imerisia.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...