23 Σεπ 2012

Η αντιπαράθεση Ελλάδας - Γερμανίας... σε ταινία..video...



Στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ένας πολύ ευρωπαϊκός χωρισμός» (A Very European Break Up) που σατιρίζει την αντιπαράθεση Ελλάδας - Γερμανίας τα τελευταία δύο χρόνια, κεντρικοί ήρωες είναι ένα ζευγάρι, ένας Έλληνας και μία Γερμανίδα. Πρόκειται για μια αλληγορική και αστεία ταινία, του νέου Βρετανού σκηνοθέτη, Bob Denham, που μέσα σε περίπου εννιά λεπτά περιγράφει ένα γάμο, που καταστρέφεται λόγω της οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί ολόκληρη την Ευρώπη.

 Η Γερμανίδα σύζυγος βρίσκει ένα βουνό απλήρωτων λογαριασμών του Έλληνα συζύγου, ο οποίος είναι πολυέξοδος και αργόσχολος, ενώ εκείνη είναι εργατική και οικονόμα. «Πρέπει να περιμένω να παραβιάσεις εσύ πρώτη τους κανόνες ή θα με αφήσεις να συνεχίσω έτσι;» ρωτάει ο Έλληνας σύζυγος τη Γερμανίδα γυναίκα του.

 «Για κάθε νέο πρόβλημα, επινοείς νέους κανόνες!» την κατηγορεί. Αλλά όταν η Ισπανίδα γειτόνισσά του τον ρωτάει αν αγαπάει ακόμη την ξανθιά γυναίκα του, ο Έλληνας απαντάει: «Έχουμε κοινό μέλλον». O Βρετανός σκηνοθέτης της ταινίας αποφάσισε να κάνει μικρές παιδαγωγικές ταινίες, με θέματα οικονομικά προβλήματα και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας
 http://www.nooz.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...