24 Σεπ 2012

#TolisLovedMaria



Γράφει ο Μάνος Πεπονάκης 

Τον Τόλη (@moloch82) δεν τον γνώρισα ποτέ. Έμαθα την ιστορία του και τη μάχη του με την επάρατη νόσο από μια εκπομπή του Δημήτρη Γιατζόγλου στον ΣΚΑΙ 100,3 και από ένα συγκλονιστικό κείμενο του Δημήτρη για αυτό. Τον βρήκα στο twitter. Συνομιλήσαμε κάποιες φορές, του έδινα κουράγιο.

 Όσο μπορούσα. Γιατί έχω κι εγώ καρκινοπαθείς στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Η δύναμή του με εξέπλησσε. Ένα παιδί στην ηλικία μου τσακισμένο από τον καρκίνο με όρεξη για ζωή, με διάθεση να παλέψει. Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από θεραπεία σε θεραπεία με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει και θα νικήσει. 23 Σεπτεμβρίου 2012.

 Ο Τόλης έχασε τη μάχη. Στα 30 του χρόνια.

Τελευταία του επιθυμία να μάθει όλος ο κόσμος πόσο αγαπούσε τη Μαρία, τη σύντροφό του, το βράχο του. Γνωρίζονταν από μικρά παιδιά, έγιναν ζευγάρι στα 18 τους και 12 χρόνια ήταν μαζί. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος. Όμως η ζωή φεύγει, αλλά η αγάπη μένει. 

Ακόμα και στις ανυπέρβλητες δυσκολίες της ζωής, ο αληθινός σύντροφος, ο άνθρωπος που επιλέγεις να ζήσεις τη ζωή σου μαζί του είναι εκεί, σε πονά, σε στηρίζει, σου δίνει δύναμη και θάρρος να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Ο Τόλης δε θα προσπαθούσε χωρίς τη Μαρία… Οι ελληνόφωνοι χρήστες του Twitter ανταποκρίθηκαν στην τελευταία επιθυμία του Τόλη. Το hashtag #TolisLovedMaria έγινε παγκόσμιο trending topic και ένωσε όλο το ελληνόφωνο twitter, ακόμα και άτομα που βρίζονταν μεταξύ τους. 

Γιατί κατά βάθος είμαστε όλοι άνθρωποι. Αυτό το μεσημέρι Κυριακής, που γράφω αυτές τις γραμμές, δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Τις πρώτες ώρες έκλαιγα με λυγμούς. Και για το χαμό του Τόλη σε τόσο νεαρή ηλικία αλλά και για τη δύναμη της αληθινής αγάπης. Γιατί τα μόνα πράγματα που έχουν αξία σε αυτή τη ζωή είναι η υγεία και να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που να σε αγαπάει αληθινά, να σε αγκαλιάζει στις δύσκολες στιγμές και να τα ξεχνάς όλα… Η ζωή είναι μικρή, αγαπήστε. Μονό αυτό μετράει. 

Ούτε οι καριέρες, ούτε τα πλούτη, ούτε τα πολιτικά. Μόνο η αγάπη και να έχουμε την υγεία μας. Γιατί όταν έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο θέλεις κάποιον να σου κρατά τρυφερά το χέρι και να σου λέει «μη φοβάσαι, θα νικήσεις»… Καλή αντάμωση Τόλη. Καλό κουράγιο Μαρία. Και σε όλους τους Τόληδες και τις Μαρίες αυτού του κόσμου με την ευχή η αγάπη τους να νικήσει την αρρώστια.

  http://maga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...