15 Δεκ 2012

Τα σκυλιά των αφεντικών

Τα σκυλιά των αφεντικών

Κατά την επιχείρηση σύλληψης από την Αστυνομία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, συνελήφθησαν -μεταξύ άλλων- και 16 άνδρες τους οποίους ο Λαυρεντιάδης χρησιμοποιούσε ως σωματοφύλακες, χωρίς αυτοί να διαθέτουν νόμιμη άδεια. Ανάμεσά τους, ήταν δυο λιμενικοί της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, ένας υπαστυνόμος των ΜΑΤ και ένας αρχιφύλακας.


Επειδή όλοι γνωρίζουμε πως η πλειοψηφία των αστυνομικών έχουν και μια δεύτερη -μπορεί και τρίτη- δουλειά, ας σταματήσει τουλάχιστον το παραμύθι για τους αστυνομικούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για 800 ευρώ.
Οι αστυνομικοί δεν ζουν με 800 ευρώ.

Δεν υπάρχει σοβαρή συμμορία στη χώρα στην οποία να μην συμμετέχει τουλάχιστον ένας αστυνομικός. Όποιος έχει αμφιβολίες, ας διαβάσει το αστυνομικό δελτίο.
Μπορεί να είναι παράνομο ένας αστυνομικός να κάνει και άλλη δουλειά αλλά μπορώ να καταλάβω τον αστυνομικό που έχει οικογένεια, έχει παιδιά και κάνει και μια δεύτερη δουλειά επειδή δεν βγαίνει οικονομικά.

Ξέρω αστυνομικούς που κάνουν και δεύτερη δουλειά. Ξέρω αστυνομικό που κάνει delivery και αστυνομικό που δουλεύει σε ξενοδοχείο. Παράνομο μεν, λογικό δε. Εγώ τουλάχιστον το καταλαβαίνω. Πολλοί από αυτούς το δηλώνουν και στους διοικητές τους.
Αλλά δεν γίνεται να δουλεύουν παράνομα οι αστυνομικοί για παράνομους και εγκληματίες.
Και, οπωσδήποτε, δεν γίνεται να δουλεύουν ως προστασία του Λαυρεντιάδη και του κάθε Λαυρεντιάδη.

Οι άνδρες των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις δεν «αγωνίζονται» μόνο για τον μισθό τους. «Αγωνίζονται» και για τον δεύτερο μισθό τους. Τον «καλό».
Οι αστυνομικοί δεν «αγωνίζονται» για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Αγωνίζονται για τα αφεντικά τους. Για τους Λαυρεντιάδηδες.

Το σύνθημα λέει «Οι μπάτσοι δεν είναι παιδιά των εργατών, είναι τα σκυλιά των αφεντικών».
Στην περίπτωση της φρουράς του Λαυρεντιάδη, το σύνθημα επιβεβαιώθηκε.
(Τα τελευταία χρόνια, είναι μεγάλο το μένος των δημοσιογράφων των καθεστωτικών ΜΜΕ για τους δημοσίους υπαλλήλους. Για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, εκτός των αστυνομικών. Που τους φυλάνε.)
Πηγή: RAMNOUSIA
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...