19 Αυγ 2013

7ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” στη Σίφνο



Το 7ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” ετοιμάζεται και φέτος στη Σίφνο στις 5, 6 και 7 του Σεπτέμβρη, όπου “θα στρωθεί ένα μεγάλο τραπέζι” στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, χάρη στην υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σίφνου, και των τοπικών φορέων και Συλλόγων, θα φιλοξενήσει και φέτος αντιπροσωπείες μαγείρων, οργανοπαικτών και χορευτών από τα Κυκλαδονήσια, σε μια προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων και της μοναδικής παράδοσης των Κυκλάδων στη γαστρονομία και στον πολιτισμό.

Εθελοντική προσφορά

Κινητήριος δύναμη της προσπάθειας θα αποτελέσει η εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων και οι δυνατές σχέσεις φιλίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Κυκλαδιτών όλα αυτά τα χρόνια.

Στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης θα παρουσιαστούν παραδοσιακές τέχνες και έθιμα από τη Σίφνο και τα συμμετέχοντα νησιά, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά (Παιδομαγειρέματα), μουσικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μαγειρικά παιχνίδια

Τα παιδιά ή όσοι αισθάνονται ακόμη παιδιά που έχουν τη διάθεση να δημιουργήσουν εδέσματα υγιεινής διατροφής υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων, μπορούν να συμμετάσχουν στα “Παιδομαγειρέματα”, φορώντας πολύχρωμες ποδιές και σκουφάκια που θα τους προμηθεύσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.
Υπεύθυνη των παιχνιδιών: Σόφη Βήχου (τηλ. επικοινωνίας: 6982256035)

Όσοι Τοπικοί Σύλλογοι, παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων και χειροτέχνες επιθυμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το αργότερο ως την Κυριακή 25 Αυγούστου με τη Μαρία Ναρλή (τηλ. 6944468035).

Το φετινό φεστιβάλ θα “κλείσει” με τη μουσική εκδήλωση “Άκου πώς τραγουδά η ψυχή μου” με τη Μαρία Αναματερού.
Ενέργειες της διοργάνωσης χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Leader+
Πηγή : koinignomi.gr
 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...