συνταγή του Βικέντιου Γούναρη απο τον Πύργο
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμένη φλούδα ντομάτας ξεραμένη ...
- 15-20 λιαστές ντομάτες, μουλιασμένες για μισή ώρα περίπου στο νερό και στεγνωμένες ή στραγγισμένες και καλά στεγνωμένες με χαρτί κουζίνας αν ήταν στο λάδι
- 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2-3 κ. σ. ψιλοκομμένο μάραθο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- 80 γρ τριμμένο Σερφιώτικο λαδοτυρί αλμυρό
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το νερό μέχρι να πάρετε ένα σφιχτό κουρκούτι. Προσθέστε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και το τυρί και ανακατέψτε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το μίγμα σκεπασμένο μια περίπου 20 λεπτά να “δέσει”.
- Αν οι ντομάτες δεν είναι αλμυρές αλατοπιπερώστε τις καλά. Ρίχτε τις ντομάτες στο κουρκούτι και γυρίστε τις να καλυφθούν από όλες τις πλευρές με το κουρκούτι.
- Ζεστάνετε καλά το λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι ή και μία κατσαρόλα, και με το κουτάλι της σούπας πάρτε μία μία ντομάτα ( μαζί με μπόλικο κουρκούτι) και ρίχτε τη στο λάδι να να ροδίσει κι από τις δυό πλευρές. Θα χρειαστεί να τις γυρίσετε εννοείται!
- Στρώστε χαρτί κουζίνας σε μια πιατέλα και βάλτε εκεί τις ντομάτες που είναι έτοιμες, ώστε το έξτρα λάδι να απορροφηθεί.
- Σερβίρτετέ τις ζεστές μαζί με τζατζίκι ή στραγγιστό γιαούρτι
- Η ιδιαιτερότητα της συνταγής είναι η τριμένη φλούδα ντομάτας που χαρίζει απίθανη γεύση και μυρωδιά καθώς και το σερφιώτικο λαδοτυρι
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου