26 Αυγ 2013

Σίφνος-Radio Active 91.3>

Αρτεμώνας Σίφνου, 16 Ιουλίου 1999, Πρώτη φορά στον αέρα!  

Από τότε Active, 24 ώρες, 365 μέρες το χρόνο! Ακουγόμαστε στη Σίφνο, Σύρο, Μύκονο, Σέριφο, Τήνο, Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο, Αμοργό, Ίο, Κέα, Άνδρο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κουφονήσια αλλά και ανατολική Πελοπόννησο.
 
Η μουσική ιδιαίτερη, οι εναλλαγές μουσικού ύφους πρωτότυπες!
 
Πώς στήθηκε όμως ο RadioActive;
 
Ο Θόδωρος Παπατσαρούχας -Ριρής είναι ο Active του RadioActive! Η επιτυχία του σταθμού, η ψυχαγωγία αλλά και ταυτόχρονη ενημέρωση των κατοίκων και επισκεπτών των Κυκλάδων, πρόκληση για αυτόν.
 
Ο Θόδωρος - Ριρής κατάγεται από τη Σίφνο. Τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα και μετά έφυγε για το Σικάγο, όπου σπούδασε Computer Science. Του άρεσε πολύ η μουσική και δούλεψε για 10 χρόνια ως DJ στα καλύτερα clubs στο Σικάγο. Απέκτησε μια ενημερωμένη μουσική βιβλιοθήκη που συνεχώς αυξάνεται!

Δημιούργησε την DataMax Group (www.datamax.gr) μια εταιρεία Software Engineering, της οποίας βασική δραστηριότητα είναι οι εφαρμογές αυτοματισμού αλλά και η παραγωγή δελτίων ειδήσεων και ειδικού τύπου δελτίων καθώς και μουσικών παραγωγών έτοιμων για αναπαραγωγή από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας με την αγάπη στη μουσική δημιούργησαν το σταθμό RadioActive, που λειτουργεί ασταμάτητα 365 ημέρες το χρόνο.
 
Το studio βρίσκεται στον Αρτεμώνα της Σίφνου και διαθέτει άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό με ψηφιακά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Το σήμα μεταφέρεται με ραδιοζεύξη στο πιο ψηλό σημείο του νησιού από το οποίο εκπέμπεται σε όλο το Αιγαίο.
 
Στις αρχές Ιουνίου του 2008 προχωρήσαμε σε μια επένδυση της τάξης των 47.000€ και αναβαθμίσαμε τον εξοπλισμό μας με μηχανήματα εφάμιλλα των καλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών του κόσμου όπως π.χ. ο επεξεργαστής ήχου OMNIA 6HD, αλλά και κεραιοσύστημα 6 στοιχείων της Ιταλικής φίρμας COEL, ανεβάζοντας παράλληλα και την ισχύ εκπομπής πετυχαίνοντας έτσι σχεδόν πανκυκλαδική κάλυψη 95%.
 
Το site του RadioActive στο Internet (www.radioactivefm.gr), δέχεται συνεχείς επισκέψεις από ακροατές από όλο τον πλανήτη, δίνοντας τους την δυνατότητα να ψηφίζουν τα τραγούδια που τους αρέσουν και να διαμορφώνουν ένα TOP20 το οποίο ενημερώνει τη σελίδα του σταθμού και στο facebook.
Μουσικές ζώνες του RadioActive:
  • 07.00-11.00 Classic Zone με Rock, Oldies, Pop, Alternative, 1980s, Top 40
  • 11.00-12.00 “RadioActive Gold” ή αλλιώς τα Greatest Hits της μουσικής!!
  • 12.00 – 17.00 Hot – Pop Zone οι καλύτερες σημερινές επιτυχίες Τop 40, Alternative, HipHop, R&B
  • 17.00-18.00 “RadioActive Gold” ή αλλιώς τα Greatest Hits της μουσικής!!
  • 18.00-20.00 ChillOut Zone με Sunset κυρίως μουσική, Ambient, ChillOut
  • 20.00-01.00  Power Play Zone με Dance, Pop, Disco, Top 40, Latin, Funk.
  • 01.00-07.00 Mellow Zone με Jazz, R&B, Soul, Ballads.
Στους επισκέπτες του σταθμού σημειώστε γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής όπως Dandy Warhols, Bent κ.α. οι οποίοι τιμής ένεκεν έφτιαξαν και διαφημιστικά σποτάκια για τον RadioActive. Σποτάκια για τον RadioActive έχουν ακόμη φτιάξει οι Stereo MC’S, De-Phazz, Kraak & Smaak, Hooverphonic, Backini και άλλοι. Ακόμη αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν παίξει live παραγωγοί όπως Νίκος Μουρατίδης, Δημήτρης Παπασπυρόπουλος κ.α.
Όλα τα ξενόγλωσσα σποτάκια του RadioActive είναι φτιαγμένα από τον Jeff Laurence (εκφωνητή και radio persona του δικτύου ABC της Αμερικής), καθώς και τον James Coburn (γιό του αείμνηστου ηθοποιού James Coburn με την καταπληκτική φωνή). Τα ελληνικά σποτάκια είναι φτιαγμένα με τις πιο γνώριμες φωνές στον χώρο της διαφήμισης και του ραδιοφώνου, Έλενα Παπαβασιλείου, Αφροδίτη Σημίτη, Μαρία Κοζάκου, Μαρία Ζάχου.

Η συνεργασία του RadioActive με τις γνωστές εταιρίες InternetQ και Upstream που δημιουργούν παιχνίδια και interaction με τους ακροατές, μέσω των γνωστών μηνυμάτων SMS, έδειξε ότι σε διάστημα 1 μηνός (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2003) από την έναρξη της συνεργασίας, ακροατές έστειλαν 1400+ μηνύματα, έπαιξαν παιχνίδια και ψήφιζαν σε διάφορες ψηφοφορίες και γκάλοπ που τους παρουσιάσαμε!

Στο πάρτι, που έγινε στο Camel Club στην Απολλωνία της Σίφνου στις 10/8/2002, προς τιμήν του RadioActive, φάνηκε η αγάπη του κόσμου, που γέμισε το Club και διασκέδασε μέχρι το πρωί. Μοιράστηκαν διαφημιστικά μπλουζάκια, καπέλα, μπανάνες-πορτοφόλια και μπρελόκ του RadioActive.

Τα πάρτυ του RadioActive καθιερώθηκαν όμως από το 2007 όπου το περιβόητο street party που δόθηκε ακριβώς έξω από το studio του σταθμού γέμισε ολόκληρο τον κεντρικό δρόμο του Αρτεμώνα και όποιος βρέθηκε εκεί το συζητάει ακόμα!

Φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα events μπορείτε να δείτε στο site του RadioActive!

Θέλουμε να μας γνωρίσετε και να κρίνετε εσείς ότι αξίζει να μας υποστηρίξετε! Περιμένουμε την ευκαιρία...

Φιλικά,

Θόδωρος Παπατσαρούχας - Ριρής
Πηγή : http://www.kourdistoportocali.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...