12 Οκτ 2014

Αναστέλλει την απεργία πείνας και δίψας ο Αντ. Σταμπούλος

Στην ανακοίνωση ότι αναστέλλει την απεργία πείνας και δίψας που είχε ξεκινήσει προέβη ο Αντώνης Σταμπούλος με κείμενο που ανάρτησε στον ιστότοπο athens.indymedia.org.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμπούλος, που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» κρίθηκε προφυλακιστέος την περασμένη Κυριακή και ξεκίνησε την απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την μεταφορά του στις φυλακές Λάρισας ενώ ο ίδιος έλεγε πως δεν δέχεται να μεταφερθεί πουθενά αλλού εκτός από τον Κορυδαλλό, γιατί όπως ανέφερε, ο σκοπός των πολιτικών προϊσταμένων της αντιτρομοκρατικής ήταν η προφυλάκισή του σε κάποιο κατάστημα μακριά από την Αθήνα.
«Σήμερα, που τα μηνύματα αλληλεγγύης μπορούν να φτάνουν μέσα στη φυλακή και καθώς οι επιπτώσεις από την αποχή μου από νερό και τροφή έχουν γίνει απειλητικές, αποφάσισα να αναστείλω την απεργία μου περιμένοντας εκείνες τις στιγμές που οι συνθήκες θα επιτρέπουν να γίνει ο συντονισμός των μέσα και των έξω πιο δυνατός και πιο αποτελεσματικός. Πρέπει να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας για τους αγώνες που έρχονται» αναφέρει ο Σταμπούλος.
Ο ίδιος καλεί τους συντρόφους του να δώσουν αγώνα λέγοντας πως «είναι ανάγκη να επιτεθούμε με αποτελεσματικότητα σε όλον αυτόν τον μνημονιακό συρφετό που έχει επιβάλλει την κινεζοποίηση στις εργασιακές σχέσεις».
Ασκεί κριτική στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται και στις επιπτώσεις που αυτή έχει στην κοινωνία.
«Στην πραγματικότητα ο ταξικός πόλεμος που διεξάγεται, προς το παρόν σχεδόν μονόπλευρα, καταδικάζει σε θάνατο από την πείνα, τις αρρώστιες και τις αυτοκτονίες δεκάδες ανθρώπους καθημερινά μόνο στον ελλαδικό χώρο».
Ακόμη κάνει αναφορές στην αντίσταση του ΕΛΑΣ, στους αγώνες της μεταπολίτευσης, στις αντιδράσεις για τα ορυχεία χρύσου στη Χαλκιδική, στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, στα κοινωνικά κέντρα και ιατρεία, στον Λάμπρο Φούντα, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για συνιστώσες ενός εν δυνάμει επαναστατικού κινήματος που μένει να διαμορφωθεί.
«Ο αγώνας για την χειραφέτηση των ανθρώπων συνεχίζεται και δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος. Είναι δίκαιος» καταλήγει.
 naftemporiki.gr 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...