17 Απρ 2015

Ζοζεφίνε Βιτ, 21 ετών Είμαι μια πεταλούδα που σας στέλνω ένα μήνυμα. «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ»..VIDEO.

Από τον... ουρανό προσγειώθηκε η κριτική στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι χθες.
Η Ζοζεφίνε Βιτ, 21 ετών, πρώην μέλος της οργάνωσης των FEMEN, χάλασε την ωραία ατμόσφαιρα στη συνέντευξη Tύπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όταν πήδηξε κάποια στιγμή στο τραπέζι του Ντράγκι φωνάζοντας «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ».
Πέταξε ακόμη κομφετί και μοίρασε προκηρύξεις με ένα δικό της κείμενο που τσακίζει κόκαλα:


«Οι ζωές μας μάς ανήκουν (...) και δεν αποτελούμε μάρκες στο παιχνίδι τζόγου της ΕΚΤ για να παίξουν μαζί τους, να τις πουλήσουν, να τις καταστρέψουν. (…) Θα είμαστε η κραυγή όσων αντιμετωπίζουν την καταστολή όταν αρχίσουμε να βλέπουμε τη φτώχεια όχι ως προσωπική ήττα ή αμετάβλητο πεπρωμένο.
»ΕΚΤ, Αφέντη του σύμπαντος, σας υπενθυμίζω πως δεν υπάρχει θεός, όμως υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτές τις ζωές και αν βασιλεύετε, αντί να υπηρετείτε, θα ακούσετε τις φωνές μας. Θα ακούσετε τις κραυγές μας πιο δυνατά, πιο έντονα, μέσα και έξω από τους διαδρόμους σας, παντού και δεν δικαιούστε ηρεμία. (…) Και όσο η ΕΚΤ επιμένει απλά στην αυταρχική της ηγεμονία, στηριζόμενη σε καταστάσεις επόπτευσης και αστυνόμευσης, στο τέλος η καθημερινή βία θα ριζώνει εδώ. (…) Θα βρούμε τις ριζοσπαστικές μας απαντήσεις και θα δράσουμε χωρίς βία απέναντι σε αυτή την καταστροφή του ανθρώπου.
»Επιμένοντας στην αλαζονεία έναντι του λαού η ΕΚΤ αυξάνει τα χρέη της απέναντί του. Μια συνέντευξη Τύπου δεν είναι αρκετή για να μιλήσουμε για δημοκρατία. Δεν περιμένω από αυτόν τον παράνομο θεσμό να ακούσει τη φωνή μου ούτε να αντιληφθεί το μήνυμά μου. Θα ζητούσα πολλά, αλλά ξέρω σίγουρα ότι πολλοί καταλαβαίνουν απολύτως το θέμα.
»Σήμερα είμαι μια πεταλούδα που σας στέλνω ένα μήνυμα. Αλλά να φοβάστε έρχονται κι άλλα. Θα πάρουμε πίσω τον έλεγχο της ζωής μας. Το χρέος της ΕΚΤ δεν έχει πληρωθεί ακόμη».
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
https://www.youtube.com/watch?v=koKU6sD3kLQ
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...