29 Απρ 2015

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Συνεχίζονται οι ενημερωτικές συνελεύσεις για την ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα

Χθες  28 Απριλίου  , στις 19.00, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνέλευση  , στη Ψίνθο με την παρουσία του  Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τοπικού Συμβουλίου κ. Κ.Καρίκης , τα μέλη του κ.κ. Α.Μπρόκου και Θ.Τσούλος , ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Β.Κωστομοίρης  , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου κ. Μ.Χατζηνικόλας και  πλήθος παραγωγών.  Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γ.Πουλής, ο Διευθυντής Κτηνιατρικής κ.  Η. Οικονομίδης, η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας κ. Δ.Παπανικόλα και ο Τμηματάρχης Φυτικής Παραγωγής κ.Ν.Ταταράκης.  
Η συνέλευση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφέρεια για την ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα με στόχο την αύξηση της παραγωγής , της βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων και της ενίσχυσης της καθετοποίησης της παραγωγής.
Αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τις ασθένειες των παραγωγικών ζώων , την ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων με βάση την «Οικοτεχνία»  , τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική , την ανάγκη καθετοποίησης της  αγροτικής παραγωγής και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της περιοχής. Επίσης παρουσιάστηκε εκτενέστερα το θέμα των εχθρών της Ελιάς , κυρίως του Δάκου και του Ρυγχίτη οι οποίοι υποβαθμίζουν την ποιότητα του παραγόμενου ελαιοκάρπου και κατά συνέπεια  και του ελαιολάδου.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...