29 Απρ 2015

Περιβαλλοντικά θέματα σε πρώτο πλάνο για τη Σέριφο ...αναφέρει ο Δήμαρχος της Σερίφου

Περιβαλλοντικά θέματα σε πρώτο πλάνο για τη Σέριφο
Τις προτεραιότητες για το νησί της Σερίφου παρουσίασε ο δήμαρχος, Αντώνης Αντωνάκης, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και έδωσε έμφαση σε έργα που αφορούν στο περιβάλλον.

Μερικά εξ αυτών είναι η συντήρηση των τριών ΒΙΟΚΑ στο νησί αλλά και ο δρόμος που οδηγεί στο φράγμα στην περιοχή Στενό και κατ΄ επέκταση ο διαχωρισμός του από το ρέμα, καθώς πρόκειται για ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί αρκετά χρόνια το νησί με της περιόδους που παρατηρείται η υπερχείλισή του. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Αντωνάκης, “η Περιφέρεια δεσμεύθηκε να βοηθήσει και ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση και στο δημοτικό συμβούλιο”.

Πέραν των ανωτέρω και της ανάγκης χρηματοδότησης για τους ΒΙΟΚΑ, ο δήμαρχος πρόσθεσε πως, καθίσταται επιτακτική ανάγκη και η αναβάθμιση, βελτίωση και συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου σήμερα είναι χωμάτινος δρόμος, ενώ σε δεύτερο επίπεδο κρίνεται απαραίτητη η συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων.

Τέλος, ο κ. Αντωνάκης πραγματοποίησε αναφορά στο δημοτικό σφαγείο αλλά και γενικότερα στα “κενά” που παρατηρούνται όσον αφορά σε επίπεδο αντιπλημμυρικών έργων. Ο ίδιος, δήλωσε εμφανώς ευχαριστημένος από τη μέχρι σήμερα συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, ενώ ευχαρίστησε δημόσια και τον έπαρχο, Νικόλαο Βενάκη για τη συνεχή επικοινωνία που αναπτύσσει με τη Δημοτική Αρχή προς όφελος της Σερίφου.

 Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...