4 Μαΐ 2015

Ναυτικό Σαλόνι παραδοσιακών σκαφών στον Πειραιά

Ξύλινα παραδοσιακά σκάφη θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά το κοινό από τις 27 έως τις 30 Μαΐου στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από το εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ, καθώς ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών διοργανώνει το 3ο κατά σειρά Ναυτικό Σαλόνι του, στα πλαίσια του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας».
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, για τους παλαιούς θα ξυπνήσουν μνήμες ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης, ενώ οι νέοι θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία, την κατασκευή, την διάσωση και την συντήρηση μοναδικών εκθεμάτων όπως τρεχαντήρια, περάματα, βαρκαλάδες, καραβόσκαρα, λίμπερτι και άλλα.
Κατά τη διάρκεια του «3ου Ναυτικού Σαλονιού» θα λειτουργήσουν στο χώρο του φουαγιέ του ΟΛΠ έκθεση ζωγραφικής παραδοσιακών σκαφών των μαθητών των δημοτικών σχολείων Πειραιά, έκθεση φωτογραφίας παραδοσιακών καρνάγιων και έκθεση μοντελισμού. Στη γύρω περιοχή θα εκτεθούν αυτοκίνητα και μότο αντίκες. Παράλληλα θα οργανωθούν μουσικές βραδιές με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και λαϊκό-παραδοσιακό πρόγραμμα με το νησιώτικο συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη.
Πηγή :http://www.efsyn.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...