11 Οκτ 2016

ΑΟ Σερίφου - Πανσιφναϊκός 0-1 [vids]

Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων ξεκίνησε με το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στις ομάδες του Α.Ο. Σερίφου και του Πανσιφναϊκού.
Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων σαφώς επηρεασμένοι από την καλοκαιρινή απραξία, έδειχναν να «ψάχνονται» στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις εστίες.
Ο τυπικά φιλοξενούμενος Πανσιφναϊκός πήρε μετά το πρώτο τέταρτο την πρωτοβουλία και από το 19’ έως το 23’ δημιούργησε τρεις ευκαιρίες με Α. Κίτσαλη (δύο φορές) και Ν. Μαυρογιάννη για να ανοίξει το σκορ χωρίς όμως να το καταφέρει. Κάπου εκεί η ομάδα της Σερίφου έδειξε να αντιδρά, να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και σε δύο περιπτώσεις με Α. Βαλσαμάκη ατο 28’ και Κ. Ρεβίνθη στο 38’ απείλησε την εστία του Κάραβου.
Κάπως έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όπου στην τελευταία φάση και μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Γ. Τσέλιο ο Μ. Ρώτας από πλευράς Πανσιφναϊκού πήρε την κεφαλιά εκμεταλλευόμενος και την άστοχη έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Σίφνου. Ο σκόρερ ιπποτικά δεν πανηγύρισε το τέρμα κόντρα στην ομάδα του νησιού του και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Πανσιφναϊκού με σαφώς ανεβασμένη ψυχολογία μπήκαν δυνατά και απείλησαν την εστία του Γούναρη σε 2-3 περιπτώσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Με τη συμπλήρωση σχεδόν μίας ώρας παιχνιδιού ο κος Παλαιός προσπάθησε με δύο αλλαγές να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του που έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Α.Ο. Σερίφου ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τον Κάραβο.
Έτσι στο 76’ η ομάδα της Σίφνου με τον Α. Συνοδινό άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν ύστερα από όμορφο συνδυασμό των αδελφών Κίτσαλη ο μεσοεπιθετικός του Π.Α.Σ. πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Γ. Κίτσαλη η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Γούναρη.
Καθώς τα λεπτά περνούσαν και πλησιάζαμε στο τέλος του παιχνιδιού η ομάδα της Σερίφου αναγκάστηκε να μείνει με παίκτη λιγότερο αφού στο 82’ ο Παπαδόπουλος μετά από δεύτερη κίτρινη αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κου Αγγέλου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά όμως οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και αν και με παίκτη λιγότερο έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Αρχικά στο 85’ είχαν διπλή χαμένη ευκαιρία με τους Ψαθά και Λιβάνιο να μην μπορούν να σκοράρουν και στην
εκπνοή του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο γκολκίπερ του Πανσιφναϊκού Κάραβος νίκησε σε τετ α τετ τον Κ. Ρεβίνθη κρατώντας το 0-1 για την ομάδα του που ήταν και το τελικό σκορ.
Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής του Πανσιφναϊκού Ν. Γκούμας μας γνωστοποίησε ότι δήλωσε στη διοίκηση την παραίτηση του από τον πάγκο της ομάδας.
Α.Ο. Σερίφου ( Μιχάλης Παλαιός): Γούναρης Κ., Γαβριήλ Π. (59’ Ρώτας Β.), Γεροντάρης Γ., Βαλσαμάκης Α., Βαλσαμάκης Κ., Ράμπιας Γ. (63’ Ψαθάς Α.), Μουστάκας Α., Ρεβίνθης Κ., Λιβάνιος Μ., Παπαδόπουλος Δ., Βαλσαμάκης Κωστ.
Πανσιφναϊκός Α.Σ. ( Νικηφόρος Γκούμας): Κάραβος Ν., Συνοδινός Α., Διαρεμές Γ., Κίτσαλης Γ., Λεμπέσης Μ., Λεμπέσης Σπ., Τσέλιος Γ., Λυκογιάννης Κ., Κίτσαλης Α., Ρώτας Μ., Μαυρογιάννης Ν. (70’ Ατσόνιος Α.).
Διαιτητής: Σ. Αγγέλου
Βοηθοί: Α. Βαρθαλίτης, Α. Καλογεράς
Φωτογραφίες (Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Καλογήρου)


Παράπονα από την διαιτησία ο ΑΟ Σερίφου

Ο ΑΟ Σερίφου γνώρισε την ήττα στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος σαν τυπικά γηπεδούχος από τον Πανσιφναικό, όμως στους ανθρώπους της ομάδας έχει μείνει μία «γλυκόπικρη» γεύση από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας έμειναν γενικά ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παικτών, καθώς στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με 10 παίκτες (αποβολή Παπαδόπουλου) πλησίασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση.
Παράλληλα όμως υπήρξε και η πικρή γεύση, που δεν είναι άλλη από αυτή του αδικημένου, όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε ο βοηθός προπονητή του ΑΟ Σερίφου, Φ. Γαβριήλ, στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Ο κ. Γαβριήλ επικέντρωσε σε δύο αμφιλεγόμενες αποφάσεις του διαιτητή κ. Αγγέλου και των βοηθών του, λέγοντας:
«Είμαστε πολύ προβληματισμένοι για ένα χέρι που ήταν πέναλτι και τον καταλογισμό ενός οφσάιτ που μας στέρησε μία καλή ευκαιρία για γκολ. Απλά σκεπτόμαστε πως αν από το πρώτο παιχνίδι γίνονται τόσο σοβαρά λάθη, δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην συνέχεια. Αξίζαμε  να πάρουμε κατί παραπάνω και ένας λόγος που δεν το καταφέραμε ήταν τα διαιτητικά λάθη».
Δηλώσεις  με αγανάκτηση όμως μας έκανε και ο εκ των ιστορικών αρχηγών και πρωτεργατών της δημιουργίας και ύπαρξης της ομάδας, ο κύριος Α. Βαλσαμάκης:
«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και πιστεύουμε πως δεν αξίζουμε τέτοια μεταχείριση. Ξέρετε έχουμε πρόβλημα δεν ξέρουμε τι να πούμε στα νέα παιδιά για να τα κρατήσουμε κοντά μας. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο αδικηθήκαμε κατάφωρα.Το πέναλτι, το οφσάιντ από το βολέ του τερματοφύλακα, το χέρι αντίπαλου αμυντικού σε προφανή ευκαιρία, αλλά και η αποβολή του συμπαίκτη μου είναι μερικές μόνο φάσεις που μπορώ να αναφέρω. Είχαμε μία κόκκινη και 4 κίτρινες σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι και ο αντίπαλος μόνο μία κίτρινη.Ο Αγγέλου και οι βοηθοί μας έβλεπαν με διαφορετικό μάτι και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο».
Πηγή :http://www.sportcyclades.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...