14 Οκτ 2016

Το θέμα του Νεωρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Τα προβλήματα του Νεωρίου και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα αυτό συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων των εργαζόμενων, αλλά και του προέδρου της διοίκησης κ. Κοκκάλα.
Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προκειμένου το σώμα να έχει μία πλήρη εικόνα για την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο ιστορικό ναυπηγείο της Σύρου.
Ο κ. Λεονταρίτης, στην αρχή της ενημέρωσής του, αναφέρθηκε γενικότερα στην κατάσταση που επικρατεί στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα της χώρας και την έλλειψη εθνικού σχεδίου από την πλευρά της πολιτείας για τον τομέα αυτό.
Λεονταρίτης: «Ούτε το Νεώριο, ούτε η τουριστική ανάπτυξη της Σύρου είναι υγιής…»
Στην συνέχεια και ειδικότερα για το Νεώριο ανέφερε με ένα παράδειγμα την πολύτιμη συνεισφορά του Νεωρίου στην τοπική οικονομία, αναφέροντας ότι μέχρι και πριν λίγα χρόνια τα λεφτά που έπεφταν στην τοπική αγορά μόνο από τους εργαζόμενους αντιστοιχούν σε πείπου 1650 τουρίστες την ημέρα για όλο το χρόνο.
Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων έριξε την… σπόντα του σχετικά με το ζήτημα της συνύπαρξης τουρισμού και Νεωρίου: «Το Νεώριο δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο στην τουριστική ανάπτυξη της Σύρου. Η Σύρος δεν είναι μόνο το λιμάνι της.
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ούτε το Νεώριο, ούτε και η τουριστική ανάπτυξη της Σύρου είναι υγιείς… Το λέω αυτό με απόλυτη σιγουριά και καλώ όποιον έχει επιχειρήματα να με αντικρούσει…».
Κλείνοντας, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε ότι η Περιφέρεια αφουγκράζεται το πρόβλημα και θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου το Νεώριο να λειτουργήσει σε υγιή βάση.
Για το θέμα τοποθετήθηκαν τόσο ο κ. Κοκκάλος, όσο και ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Εργαζομένων κ. Μάνθος, οι οποίοι ανέλυσαν τις ήδη γνωστές θέσεις τους, με μοναδικό καινούριο στοιχείο την γνωστοποίηση από την πλευρά του κ. Κοκκάλα ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται άλλα δύο πλοία για εργασίες.
Τέλος, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δεσμεύθηκε ότι η Περιφέρεια θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις προς το κεντρικό κράτος ώστε να προκύψει επιτέλους οριστική και βιώσιμη λύση…
Πηγή : http://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...