13 Οκτ 2016

Επί τάπητος τα έργα της Κύθνου

’Εφ όλης της ύλης συζήτηση για τα έργα του Δήμου Κύθνου πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη και του Δημάρχου Κύθνου  κ. Σταμάτη Γαρδέρη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Ελευθέριου Καστρίσιου, της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κας Αδαμαντίας Συμεοπούλου, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού κ. Αντωνίου Λούβαρη, του Αντιδημάρχου Κύθνου κ. Γιώργου Ηλιού και του στελέχους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Νίκου Μήλα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η βούληση για στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν την Κύθνο. Παράλληλα στην ατζέντα της συνομιλίας των δύο ανδρών κυριάρχησε η πορεία των έργων που υλοποιούνται στο νησί και ο τρόπος ολοκλήρωσης αυτών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Συγκεκριμένα, έγινε εκτενής αναφορά στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών των σχολικών συγκροτημάτων του νησιού, την επισκευή των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δεν μπορούν να δημοπρατηθούν λόγω αλλαγής νομοθεσίας.
Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η επίσπευση της ολοκλήρωσης των εργασιών διαγράμμισης και ασφάλειας του οδικού δικτύου του νησιού, έργο που ήδη εκτελείται με φορέα χρηματοδότησης και υλοποίησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον Δήμαρχο να δηλώνει την ικανοποίησή του για τη συνέχεια των παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Κύθνου με τη διάθεση  εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής πίστωσης των 220.000 ευρώ για το επόμενο έτος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επανεξετάστηκε το θέμα της αξιοποίησης του σπηλαίου Καταφύκι στη Δρυοπίδα και αποφασίστηκε να δρομολογηθούν διαδικασίες σε νέα βάση. Τέλος υπήρξε εκτενής συζήτηση σε ένα έργο πολύ σημαντικό για το πρωτογενή τομέα του νησιού, αυτό του εκσυγχρονισμού και του εξοπλισμού του υφιστάμενου σφαγείου για την υλοποίηση του οποίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ και θα συνδράμει στην σύνταξη των απαιτούμενων μελετών μέσω των τεχνικών υπηρεσιών της.
«Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια συνολική επισκόπηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κύθνου και ιεραρχήθηκαν τα ζητήματα εκείνα που μπορούν να προωθηθούν άμεσα, με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου και την τόνωση της αναπτυξιακής του φυσιογνωμίας. Η αιρετή Περιφέρεια βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις αφοσιωμένη στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, σχεδιάζουμε το μέλλον, δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται» δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.
Από την πλευρά του ο  Δήμαρχος με σχετική δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση των θετικών εξελίξεων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Λεονταρίτη για τη συμβολή του στη δημιουργία μουσειακού χώρου που θα προστατέψει και θα αναδείξει την ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού, μετά από την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, να εντάξει το Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020» με το ποσό των 750.000 ευρώ,  καθώς και για το ενδιαφέρον του στη προώθηση έργων και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύθνος.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...