11 Οκτ 2016

Iστορική ημέρα για την προστασία του κλίματος – Σε ισχύ η συμφωνία του Παρισιού

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε επισήμως τη συμφωνία του Παρισιού για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου και η οποία θα τεθεί τελικά σε ισχύ το 2016.

Η απρόσμενα γρήγορη επικύρωση από την Ινδία, η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας σε ολόκληρο τον πλανήτη, και η προοπτική εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ώθησαν τις Βρυξέλλες σε εγρήγορση.

Τα 28 κράτη-μέλη θα ακολουθήσουν χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία που έχουν ήδη επικυρώσει την παγκόσμια συμφωνία.
Η ευρωπαϊκή συμμετοχή σημαίνει ότι εκπληρώθηκε το κριτήριο επικύρωσης από κράτη υπεύθυνα για τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ώστε η συνθήκη να τεθεί σε ισχύ εντός 30 ημερών ενώ ο όρος της επικύρωσης από τουλάχιστον 55 χώρες, εκπληρώθηκε τον περασμένο μήνα.

Πριν τη ψηφοφορία, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, δήλωσε στους βουλευτές ότι έχουν «την ευκαιρία να γράψουν ιστορία» και τους κάλεσε να λάβουν μια απόφαση «στο όνομα της ανθρωπότητας». Από τους 679 συμμετέχοντες στην ψηφοφορία, οι 610 ψήφισαν υπέρ.

Αξιωματούχοι από τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Αυστρία και τέσσερις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ολοκληρώσει τις εγχώριες επικυρώσεις της συμφωνίας, θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή ώστε να παραδώσουν τα νομικά έγγραφα στον ΟΗΕ.
Πηγή : http://www.ellinikigeorgia.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...