30 Νοε 2016

Από σήμερα και για τουλάχιστον 3 χρόνια η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου θα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου θα απονεμηθεί και επίσημα ο τίτλος σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί.
Η Περιφέρεια κατέθεσε την πρόταση, η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, όπου προτείνεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης της υποψηφιότητας.
Ο Στέλιος Μπρίγκος για την μεγάλη διάκριση:
Μια εξαιρετικής σημασίας διάκριση, που καθιστά την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας, σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά και κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο στόχο που εξ αρχής είχε θέσει η Περιφερειακή αρχή: την εξωστρέφεια, την διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την διάθεσή τους σε αγορές του εξωτερικού, στόχους που υπηρετεί στο έπακρο ο θεσμός της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.
Από σήμερα και για τουλάχιστον 3 χρόνια η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου θα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.
Πηγή : http://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...