26 Νοε 2016

Νάξος: Πολίτες έσωσαν άγρια πουλιά παγιδευμένα με "ξώβεργες"!



Όταν οι πολίτες ευαισθητοποιούνται και δεν μένουν αδρανείς απέναντι στην απαράδεκτη δράση κάποιων, ευτυχώς λίγων, που χρησιμοποιώντας "ξώβεργες" προσπαθούν να παγιδεύσουν άγρια πουλιά, δίνεται ένα ηχηρό μήνυμα για την απαραίτητη προστασία της βιοποικιλότητας κάθε τόπου. Πολίτες της Νάξου ενημέρωσαν αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν περιστατικό παγίδευσης άγριων πουλιών με "ξωβεργες" το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, που για μια ακόμη φορά έσπευσε και με Δασοφύλακα μετέβησαν στην περιοχή που είχε υποδειχθεί και δεν ήταν άλλη από αυτή του Καταφυγίου Άγριας Ζωής της Αλικής Νάξου, όπου ο δράστης ήταν επί τω έργω...
Διαπιστώθηκε ότι είχε στήσει παγίδα για αγριόπουλα, αποτελούμενη από δίχτυα, 2 δεμένα πουλιά και 30 ακόμη μέσα σε κλουβιά, καθώς και άλλα εξαρτήματα για την παγίδευσή τους.



Όλα τα πουλιά ελευθερώθηκαν επιτόπου από το Σύλλογο, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στο Δασονομείο για τα περαιτέρω...



Ο αριθμός των πτηνών και ο τρόπος που τα είχε δεμένα και παγιδευμενα, σοκαριστικός, λένε από την Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό στην περιοχή.

Το Cyclades Voice είχε δεχθεί και είχε δημοσιεύσει προ ετών ανάλογη καταγγελία με φωτογραφίες

Και αυτή τη φορά οι εικόνες, δυστυχώς, μιλάνε από μόνες τους!



Καθήκον όλων μας, η προστασία και η διαφύλαξη της άγριας ζωής του τόπου μας, από την ασυνειδησία κάποιων, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.



Αξίζει να επισημανθεί, ότι η Αλυκή της Νάξου είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος παράκτιος υγρότοπος των Κυκλάδων, τόσο από άποψη βιοποικιλότητας και πληθυσμών, όσο και από την σπανιότητα των πουλιών που βρίσκουν προσωρινό ή μόνιμο καταφύγιο στα νερά του.

Newsroom Cyclades Voice
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...