25 Νοε 2016

ΙΟΣ Ο δήμος Ιητών μηνύει αρθρογράφο για δημοσίευμα που χαρακτηρίζει συκοφαντικό

Το δημοτικό συμβούλιο Ίου σε έκτακτη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, αποφάσισε και προχώρησε σε ανάθεση σε δικηγόρο για μηνυτήρια αναφορά τόσο ποινική όσο και διοικητική προς τον αρθρογράφο του άρθρου που δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου στη Συριανή ιστοσελίδα “Εύπλοια”, γιατί σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το άρθρο συκοφαντεί, δυσφημεί και προκαλεί τόσο το δήμο όσο και τους κατοίκους του νησιού με απίστευτο μίσος και μένος, που δημιούργησε προβληματισμό τόσο για το χρόνο όσο και για τους λόγους που δημοσιεύτηκε. Το δημοσίευμα, με τίτλο…
… “Η εξαγορά ενός ολόκληρου νησιού μαζί με τους κατοίκους του”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ακτινογραφεί τις δομές εξουσίας που νέμονται και καταπατούν την τουριστική Ελλάδα, χωρίς χωροταξικά, περιβαλλοντικά ή πολιτιστικά κριτήρια και ηθικές αναστολές.
Ο δήμαρχος Ιητών, Μιχάλης Πετρόπουλος, σε ανακοίνωσή του μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα συκοφαντικό, επισημαίνει:
“Ποιός κρύβεται λοιπόν, πίσω από ένα τέτοιο κατάπτυστο δημοσίευμα; Ποιός το παίζει “Ρομπέν των Νιωτών”, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στο προαναφερθέν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και φοράει μάσκα; Και γιατί, όποιος κι αν είναι, δεν έχει έκφράσει ποτέ τις απόψεις του στο δημοτικό συμβούλιο; Ποιός είναι αυτός που, με την δυσφήμιση, ακύρωσε κόπους, χρήμα και προσπάθειες των τελευταίων πέντε χρόνων για την ανάδειξη του νησιού μας ως προορισμού, εκ μέρους της δημοτικής αρχής; Κάποιος ή κάποιοι ψάχνουν ένα θύμα και νομίζουν ότι θα το βρούν στο πρόσωπο του δήμου ή του δημάρχου και χρησιμοποιεί ή χρησιμοποιούν μεθόδους παρελθόντων εποχών όπου το μίσος δίχαζε και αλλοίωνε απόψεις και πράξεις. Καταλαβαίνετε όλοι ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν τελειώνει με αυτήν εδώ την ανακοίνωση. Θα επανέλθω πολύ σύντομα και για τα υπόλοιπα”, σημειώνει καταλήγοντας ο δήμαρχος Ιητών.
Ο δήμος Ιητών, αναφέρει, ότι στο δήμο δεν λειτουργεί Πολεοδομικό Γραφείο, ενώ δεν υπάρχει καμία καταγγελία για πολεοδομικές παραβάσεις. Προσθέτει δε, ότι ο έλεγχος οικοδομών γίνεται από άλλη υπηρεσία και πως η μόνη σχέση με τον εν λόγω ιδιώτη (που αναφέρεται στο δημοσίευμα) με το δήμο, είναι η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου το 2014 για την κατασκευή μικρής γέφυρας στην περιοχή της “Κουμπάρας”.
Newsroom Cyclades Voice
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...