27 Νοε 2016

Παράθυρο αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς

Οι ελαιοπαραγωγοί, που φέτος υπέστησαν μεγάλες ζημίες από ξηρασία και διάφορες ασθένειες (Γλοιοσπόριο κ.α.), για να έχουν ελπίδες αποζημίωσης θα πρέπει να μπορέσουν να αποδείξουν την απώλεια εισοδημάτων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε σύγκριση με καταγεγραμμένα εισοδήματα προηγούμενων χρόνων.
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Πάλλη.
Ο βουλευτής Λέσβου ενημέρωσε για την καταστροφή που έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού κατά την φετινή χρονιά, με αποτέλεσμα την συντριπτική απώλεια του αγροτικού εισοδήματος που σχετίζεται με την ελαιοπαραγωγή, ενώ ζήτησε να προσδιοριστούν από το υπουργείο τρόποι ενίσχυσης του φετινού εισοδήματος.
Ο Υπουργός από την πλευρά του ανέφερε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, το οποίο δεν αφορά μόνο την Λέσβο και για τον λόγο αυτό προσπαθεί, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφενός μεν να διεκδικήσει επιπλέον πόρους αλλά και να αναζητήσει τρόπους αποζημίωσης των πληγέντων από άλλες πηγές, πέραν του ΕΛΓΑ.
Για το συγκεκριμένο θέμα επιπλέον τόνισε ότι για να συντρέξουν προϋποθέσεις αποζημίωσης απώλειας εισοδήματος, θα πρέπει να υπάρξει και από πλευράς παραγωγών η τεκμηρίωση της καταγραφή της ζημιάς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε σύγκριση με καταγεγραμμένα εισοδήματα προηγούμενων χρόνωνΠηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...