29 Νοε 2016

"Aόρατοι" δολοφόνοι. Που όλοι υποψιάζονται ποιοι είναι αλλά κάνεις δεν κάνει τίποτα


Δυστυχώς δεν υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα, είτε αυτή είναι η Αθήνα ή το πιο απομακρυσμένο νησί και χωριό, που να μη γίνονται εγκλήματα εις βάρος των ζώων. Φυσικά και δεν είναι όλοι ανώμαλοι, εννοείται, ότι δεν είναι όλοι εγκληματίες, καθένας καταλαβαίνει, πως δεν είναι όλοι ανισόρροποι. Όμως τα εγκλήματα καθημερινά είναι πάρα πολλά και οι δράστες στην Ελλάδα είναι πολλοί τελικά. Το θέμα δεν είναι ο τόπος - αφού γίνεται παντού - το θέμα είναι κακή νοοτροπία μας.
Φυσικά όσο πιο δραστήρια είναι τα φιλοζωικά σωματεία ή οι ουσιαστικά φιλόζωοι ιδιώτες τόσο πιο γνωστά γίνονται τα εγκλήματα, που συμβαίνουν σε κάποια περιοχή. Στις περιοχές για τις οποίες δεν έχουμε πληροφορίες, δεν σημαίνει, ότι δεν συμβαίνουν εγκλήματα, απλά κανείς δεν νοιάζεται, να τα καταγγείλει στις αρχές, να σώσει τα ζώα, να τραβήξει φωτογραφίες και να μας ενημερώσει, για να δημοσιοποιηθούν.

Ετσι και στην Σέριφο αρκετοί είναι οι κάτοικοι που έχουν κάποια θλιβερή ιστορία να πουν για ένα δικό τους ζώο, που πέθανε από αυτούς τους "αόρατους" δολοφόνους. Που όλοι υποψιάζονται ποιοι είναι αλλά κάνεις δεν κάνει τίποτα. Και τα τυχερά ζώα τρώνε δηλητήριο και πεθαίνουν γρήγορα.Πάλι λοιπόν χτύπησαν αυτοί οι αόρατοι δολοφόνοι στο νησί της Σερίφου ρίχνοντας φόλες σε ανυπεράσπιστα γατιά

 Η Φιλοζωική Οργάνωση Σερίφου  ο Δήμος και η Αστυνομία πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μπει ένα ακόμη «λιθαράκι» στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος της θανάτωσης των αδέσποτων ζώων στο νησί. 
Πρέπει να βοηθήσουμε το έργο του συλλόγου πρόσφατα έγινε ακόμα ένα βήμα ο φιλοζωικός Σύλλογος Σερίφου απόκτησε την δική του ιστοσελίδα http://www.filoss.com/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/   Εκεί μπορείτε να πληροφορηθείτε  για τα δρώμενα και τις προσπάθειες του συλλόγου τα νέα και το πώς μπορείτε να βοηθήσετε καθώς επίσης και στην Σελ'ιδα του συλλόγου στο face book ΦΙΛΟΣΣ - Animal Help Association of Serifos
  •   Το Σαββατοκυριακό 17-19 Σεπτεμβρίου στειρώθηκαν 30 γάτες και 10 σκυλιά, 6 σκυλιά σημαδεύτηκαν με τσιπ, μια αρρώστεια μάτιων θεραπεύτηκε.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σερίφου μπόρεσε να υποστηρίξει τις στειρώσεις με 300 ευρώ από δωρεές.
  Για να συνεχίστει  το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων , στο πλαίσιο ορθής διαχείρισης του αδέσποτου πληθυσμού σκυλιών και γατιών, μέσω της στείρωσης, της σήμανσης και του εμβολιασμού.πρέπει να στηριχθεί και οικονομικά απο όλους μας
Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της στείρωσης περιλαμβάνεται η εξασφάλιση της υγείας του ζώου, ο σταδιακός εκμηδενισμός του φαινομένου των αγελών και ο περιορισμός - σε διαχειρίσιμα μεγέθη - του αδέσποτου πληθυσμού.


Ωστόσο, αυτό που προέχει, είναι να γίνει αντιληπτό πως το κάθε ζώο δεν είναι αντικείμενο και μάλιστα «αναλώσιμο», το οποίο ο ιδιοκτήτης του απλά αφήνει στον κάδο των απορριμμάτων όταν το βαρεθεί ή όταν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να αφιερώσει ενέργεια και χρόνο για τη φροντίδα του. Η απόκτηση ενός κατοικίδιου προϋποθέτει ότι έχει αντιληφθεί κανείς την σημαντική ευθύνη που συνεπάγεται αυτή η πράξη.
Η συνεισφορά σας
Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για την υλοποίηση του έργου μας!
  • οικονομική υποστήριξη για την δημιουργία του κτηνιατρίου, για το καταφύγιο, για ζωοτροφές, για την ιατρική περίθαλψη,...
Πληροφορίες λογαριασμού (προς το παρόν έχουμε μόνο το Ελβετικό λογαριασμο, αλλά σύντομα και στην ALPHA Bank)
Verein zur Förderung des Tierschutzverein Serifos "FILOSS"
Sparcassa 1816 Genossenschaft
8820 Wädenswil
IBAN CHF: CH76 0681 4580 2216 2190 5
IBAN EURO: CH54 0681 4580 2216 2191 3
BIC: RBABCH22814
 
  • πρακτική υποστήριξη
Εθελοντική εργασία επί τόπου:
Εθελοντισμός στη Σέριφο - π.χ. στην κατασκευή του καταφύγιου με την πολύτιμη υποστήριξη σας  κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2016/17, θα μπορούσε να σας προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες. Αν σας ενδιαφέρει μια τέτοια εθελοντική δέσμευση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.
 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...