26 Νοε 2016

Πρόγραμμα για την υποστήριξη οικονομικά αδύναμων ασφαλισμένων ασθενών

Σε πιλοτική εφαρμογή ετέθη το πρόγραμμα «Δωρεές για κάλυψη ιδίας συμμετοχής σε συνταγογραφούμενα φάρμακα» για ασφαλισμένους που αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα και κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τη θεραπεία τους. Οι αιτούντες κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους δεν υπόκεινται σε καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση (υπό τη μορφή συνδρομής, εξόδων χρηματικών πληρωμών, φόρου δωρεάς κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν...
τις ακριβείς προϋποθέσεις του προγράμματος και να υποβάλουν τη σχετική αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα www.pharma-share.org.

Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του νεοσύστατου ιδιωτικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «PHARMA-Share M.K.O.», το οποίο υποστηρίζει οικονομικά αδύναμους ασφαλισμένους ασθενείς (βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών κριτηρίων), προκειμένου να καλύπτουν την υποχρεωτική «ιδία συμμετοχή» στη δαπάνη αγοράς των μηνιαίων συνταγογραφούμενων φαρμάκων τους.



Συγκεκριμένα, στους αναγνωριζόμενους ως δικαιούχους του εν λόγω προγράμματος θα προκαταβάλλεται (μέσω, ανά μήνα, ειδικής κάρτας ηλεκτρονικών πληρωμών που θα χορηγείται σε αυτούς εντελώς δωρεάν) το όποιο χρηματικό ποσό πρέπει να πληρώνουν στο φαρμακείο για την αγορά των συνταγογραφούμενων φαρμάκων τους.

Οι οικονομικοί υποστηρικτές του προγράμματος προέρχονται –αποκλειστικά– από τον ιδιωτικό τομέα, πρωτίστως δε από φαρμακευτικές εταιρείες, στα πλαίσια του ενδιαφέροντός τους να κρατήσουν εντός θεραπείας τους ασθενείς που αποδεδειγμένα έχουν αρχίσει φαρμακευτική αγωγή με δικά τους φάρμακα, αλλά πλέον αδυνατούν οικονομικά να τη συνεχίσουν, με άμεσο κίνδυνο την αναγκαστική εγκατάλειψη της απαραίτητης θεραπείας τους.

Να σημειωθεί ότι, από τη ΜΚΟ δίνεται έμφαση στη βαθύτερη διείσδυση των ελληνικών φαρμάκων υπό τη μορφή όσο το δυνατό μεγαλύτερου μεριδίου στην εγχώρια φαρμακευτική αγορά.

Το πρόγραμμα εστιάζει σε ασφαλισμένους οποιωνδήποτε Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας που αντιμετωπίζουν τη μηνιαία αγορά των φαρμάκων τους ως δυσβάστακτο πάγιο έξοδο, ακόμη και αν το πληρωτέο από αυτούς μηνιαίο ποσό για τα φάρμακά τους δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ.
health.in.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...