20 Σεπ 2017

Ενέργειες Δήμου Μήλου για την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Ο Δήμος Μήλου, στα πλαίσια αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών στις 3/2/2017, με πολύ υπευθυνότητα και προσοχή προκειμένου να διαφυλάξει τα δικαιώματα των δημοτών και του Δήμου προέβη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στις παρακάτω ενέργειες.

 -Προσέλαβε ειδικό συνεργάτη – τεχνικό σύμβουλο για την υποστήριξη στο συγκεκριμένο έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δόμησης.

 -Διοργάνωσε την 15/3/2017 την πρώτη ανοικτή διαβούλευση για την ενημέρωση των κατοίκων στα ειδικά θέματα υποβολής αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών.

 -Επειδή μεταγενέστερα τροποποιήθηκε η σχετική νομολογία, διοργάνωσε και δεύτερη ανοικτή διαβούλευση την 21/5/2017 για την άμεση ενημέρωση των δημοτών στο νέο νομικό καθεστώς. 

 -Την 25/7/2017 υπέβαλλε στο δασονομείο Μήλου αντιρρήσεις για 12 Δημοτικά ακίνητα τα οποία εντοπίσθηκαν εντός δασικών πολυγώνων καθώς και για το σύνολο του οδικού δικτύου το οποίο επίσης εντοπίσθηκε εντός των δασικών πολυγώνων.

 -Την 7,8,11/9/2017 υπεβλήθησαν στην πλατφόρμα της ΕΚΧΑ Α.Ε. τα όρια 8 οικισμών της παρ. 2α του άρθρου 23 του Ν.3889/2010 καθώς και 21 οικισμών της παρ 2β του ιδίου άρθρου όπως αυτό ισχύει σήμερα. 

Δεν υπεβλήθησαν όρια οικιστικών πυκνώσεων (παρ.4 του άρθρου 23 του ιδίου νόμου) επειδή δεν πληρούνται τα καθορισμένα κριτήρια αφ’ ενός και αφ’ ετέρου διότι οι οικισμοί οι οποίοι δεν είναι νόμιμα οριοθετημένοι, με βάσει το υπό εκπόνηση ΣΧΟΑΠ οριοθετήθηκαν σύμφωνα με την παρ. 2β του άρθρου 23 του Ν.3889/2010 όπως αναφέρεται παραπάνω.

 Η Δημοτική Αρχή πράττει τα δέοντα για τη διαφύλαξη και αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας καθώς και την εξασφάλιση των καλύτερων προϋποθέσεων για την εκμετάλλευση της ιδιωτικής περιουσίας των δημοτών της και βρίσκεται πάντα δίπλα στο Δημότη! 

 Πηγή : https://www.mileikanea.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...