8 Ιουν 2024

KIRKI: Η νομαδική γκαλερί του Αιγαίου πιάνει Σίφνο



Ζωή Παρασίδη
Τρεις νέες γυναίκες πιστεύουν ότι η σύγχρονη τέχνη μπορεί να παίξει ουσιαστικότερο ρόλο έξω από τα αστικά κέντρα.Ντομινίκ Σύλβια Λώρεν, η Βάσω Παπαδοπούλου και η Αριστέα Ρέλλου γνωρίστηκαν κάπου μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου και Νέας Υόρκης και συγχρονίστηκαν ως προς τους στόχους και τις προτεραιότητές τους. 
Τελικά συγκατοίκησαν κιόλας στο Λονδίνο, και ένα βράδυ στον καναπέ τους, εν μέσω πανδημίας, το 2020, ξεκίνησαν το HEKATE. 
Ήθελαν να συνεργαστούν απευθείας με καλλιτέχνες, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τη δουλειά τους, και μέσω του HEKATE έκαναν studio και project management για καλλιτέχνες και φορείς τέχνης διεθνώς.

 Τρία χρόνια μετά, ξεκίνησαν την KIRKI, μια γκαλερί που κάθε χρόνο αλλάζει έδρα. Τα τελευταία επτά χρόνια, η Αριστέα συνεργάστηκε με την Tate, το Camden Art Centre και τις Serpentine Galleries του Λονδίνου ως υπεύθυνη ανάπτυξης και ασχολήθηκε με τη διαχείριση φιλανθρωπικών δωρεών.

 Η Βάσω ξεκίνησε από το Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης και μετά εργάστηκε στις πωλήσεις τέχνης για γκαλερί του Λονδίνου, όπως η White Cube και η Thaddaeus Ropac. Η Ντομινίκ, από την άλλη, έχει ασχοληθεί με την επικοινωνία και το digital content στο Queercircle, καθώς και με τα υλικοτεχνικά ζητήματα στη White Cube και το Design Museum του Λονδίνου.

Η ομάδα της Κίρκης. Φωτ.: Μιράντα Παπαδοπούλου
 «Στο HEKATE, αλλά και στην KIRKI πλέον, φέρνουμε όλες αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες μαζί, δημιουργώντας έναν παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο συνεργασίας που μας έχει φανεί πολύτιμος τα τελευταία χρόνια», λένε. 

 «Η γκαλερί μαθαίνει από τα κυκλαδίτικα νησιά και γιορτάζει τη μοναδικότητά τους, τα χαρακτηριστικά τους και τη μεταβαλλόμενη ταυτότητά τους. Δεν επικεντρώνεται σε ένα μόνο νησί, και γι' αυτό δρα νομαδικά». 

Η KIRKI λοιπόν είναι μια νομαδική γκαλερί, αφού κάθε χρόνο βρίσκεται και σε διαφορετικό νησί. Ξεκίνησαν πέρυσι από τις Κυκλάδες, ωστόσο τις ενδιαφέρει η ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. «Η γκαλερί μαθαίνει από τα κυκλαδίτικα νησιά και γιορτάζει τη μοναδικότητά τους, τα χαρακτηριστικά τους και τη μεταβαλλόμενη ταυτότητά τους. Δεν επικεντρώνεται σε ένα μόνο νησί, και γι' αυτό δρα νομαδικά».
Διαβάστε την συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο

 Πηγή : https://www.lifo.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...