5 Ιουν 2024

Σε δημόσια διαβούλευση η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις περιοχές Natura 2000 στην Αμοργό


Επιτρέπει τη διάνοιξη του περιβόητου δρόμου από τον Ασφονδυλίτη στα Χάλαρα, αλλά όχι την ασφαλτόστρωση και τον ηλεκτροφωτισμό του. Ταυτόχρονα, οι μελετητές γράφουν πως η διάνοιξη οδικού δικτύου στην περιοχή δεν είναι συμβατή με την προστασία της ορνιθοπανίδας.

Η πολυαναμενόμενη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) για την Ομάδα 8β Περιοχών Natura 2000, που περιλαμβάνει τις Περιφερειακές Ενότητες Καλύμνου, Θήρας, Νάξου, Πάρου, Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου, Μήλου και Νήσων Αττικής αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και είναι η ανοιχτή η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης. 


Ο Δήμος Αμοργού έχει ζητήσει από το ΥΠΕΝ να πραγματοποιηθεί δια ζώσης παρουσίαση της μελέτης στην Αμοργό. Γνωρίζουμε πως την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ημερίδα στο Δημαρχείο Νάξου για το θέμα.Αντικείμενο της ΕΠΜ είναι και η Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) GR4220021, για την οποία οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» είχαμε διεξάγει ενδελεχή έρευνα με αφορμή την εκεί σχεδιαζόμενη διάνοιξη αγροτικού δρόμου, που οδηγεί από τον εγκαταλειμμένο αγροτικό οικισμό Ασφονδυλίτη έως την περιοχή Χάλαρα.


 Στην έρευνα μας, είχαμε περιγράψει τη γραφειοκρατική Οδύσσεια για την αδειοδότηση αυτού του δρόμου, η διάνοιξη του οποίου είχε απορριφθεί επανειλημμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά αδειοδοτήθηκε τελικά μετά από πιέσεις του Δήμου.

Διαβάστε την συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.sustainablecyclades.gr/2024/06/04/se-dimosia-diavoulefsi-i-eidiki-perivallontiki-meleti-gia-tis-perioches-natura-2000-stin-amorgo/

Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...