3 Ιουν 2024

Σαντορίνη: Η μικρή άδεια με το μεγάλο εκτόπισμα



Η περίπτωση ενός δημοτικού ακινήτου στον Κάνθαρο δείχνει πώς παρακάμπτονται οι διαδικασίες μίσθωσης υπέρ ισχυρών τοπικών συμφερόντων, καθώς και το διαδεδομένο φαινόμενο της κατάχρησης των αδειών μικρής κλίμακας για να γίνονται αυθαιρεσίες που αλλοιώνουν παραδοσιακά κτίρια και το φυσικό τοπίο.

Στις αρχές του χρόνου βρεθήκαμε με τον Τάσο Τέλλογλου στην περιοχή του Αμμουδίου στην Οία, προκειμένου να δούμε από κοντά τις αλλαγές που σημειώνονται από τη δόμηση. Στην «αυτοψία» μας, διαπιστώσαμε ότι στο σύνολο σχεδόν της διαδρομής από την Οία έως το Αμμούδι έχουν χτιστεί ή χτίζονται πολλά ξενοδοχεία, κυρίως πέντε αστέρων. 

Φορτηγά μεταφέρουν συνεχώς μπάζα, σκαπτικά μηχανήματα ρίχνουν τα πρανή για να δημιουργήσουν τους απαιτούμενους χώρους, άλλα σκάβουν για να δημιουργήσουν τα υπόγεια, αλλού πέφτουν μπετά. Εργοτάξια παντού. Την ίδια ημέρα του Ιανουαρίου επισκεφθήκαμε την περιοχή Κάνθαρος για να δούμε ένα ανέγγιχτο σημείο της περιοχής, και συγκεκριμένα ένα δημοτικό ακίνητο που μισθώνεται από το 2005 από ιδιώτη για επαγγελματική χρήση. 

Καταρχήν διαπιστώσαμε ότι στον δρόμο προς την παραλία ήταν σε εξέλιξη εργασίες για την ανέγερση νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Διαβάστε την συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.sustainablecyclades.gr/2024/05/30/santorini-i-mikri-adeia-me-to-megalo-ektopisma/



Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...